Носителят на Купата на България по баскетбол за мъже Черноморец

...
Носителят на Купата на България по баскетбол за мъже Черноморец
Коментари Харесай

Черноморец Бургас взе реванш от Балкан и изравни полуфиналната серия в НБЛ

Носителят на Купата на България по баскетбол за мъже Черноморец Бургас надви над Балкан Ботевград със 70:57 (18:14, 18:12, 19:18, 15:13) във втори дуел сред двата отбора от полуфиналната серия посред им в Националната баскетболна лига (НБЛ).

С този триумф в своята зала " Бойчо Брънзов " " акулите " изравниха общия резултат в конфликта за място на финала и по този начин борбата ще бъде възобновена в Ботевград при 1-1 победи.

Домакините започнаха мача с доста мощна игра в подкошието, която им разреши да поведат с 14:7, само че след това техните пропуски направиха по този начин, че преднината и в края на първата част да бъде единствено четири пункта - 18:14. В рамките на втория интервал обаче момчетата на Васил Евтимов усъвършенстваха доста стрелбата си от отдалеченост и на почивката техният задатък бе към този момент двуцифрен при 36:26.

През второто полувреме ботевградчани за малко се приближиха на 4, само че мощни заключителни минути на третата част на Черноморец способства за това тимът да си върне контрола върху събитията на паркета. До края на мача спечелилите след постоянния сезон продължиха все по този начин да водят безапелационно и без особени проблеми стигнаха до крайния триумф.

Травис Макконико стана най-резултатен за спечелилите със своите 19 точки, а по 12 осъществиха Андрей Иванов и Шон Смит, който се завърна в игра откакто пропусна първия мач от серията. Иванов пък оформи " дабъл-дабъл ", овладявайки и 10 битки.

За Балкан Йордан Минчев вкара 20 пункта, до момента в който Димитър Димитров осъществя 14.

Спорът сред настоящия притежател на Купата на Българи и първенецът в НБЛ за място на финала в тазгодишния шампионат продължава с две срещи в " Арена Ботевград " - на 13 и 15 май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР