Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова освободи със своя

...
Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова освободи със своя
Коментари Харесай

Регионалният министър уволни и шефката на ДНСК

Служебният министър на районното развиване Виолета Коритарова освободи със своя заповед началника на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Деляна Панайотова, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството.

От ведомството не оповестиха претекстовете за уволнението на Панайотова, която остана на поста по-малко от 2 години.

Новият остарял шеф на ДНСК е инж. Лиляна Петрова, която управляваше дирекцията в интервала от 31 декември 2021 година до 8 август 2022 година, само че бе сменена също без да бъдат оповестени претекстове от Деляна Панайотова. 

Инж. Петрова е била началник на районните дирекции за народен строителен надзор в София и в Софийска област. Преди да оглави двете структури, е заемала разнообразни експертни постове в тях. Работила е и като шеф отдел в Направление " Архитектура и градоустройство " към Столичната община.

Това е втората промяна в основна конструкция, направена от министър Коритарова единствено в границите на 48 часа. В сряда тя освободи от поста председателя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Ясен Йорданов след открити с вътрешен одит незаконосъобразни дейности.

За краткотрайно изпълняващ е назначен Йордан Вълчев, който е член на Управителния съвет на АПИ.

От районното министерство оповестиха, че министър Коритарова е взела решението си за освобождение на инж. Йорданов, откакто се е срещнала с отчета от инспекцията, която е открила незаконосъобразно сключване на анекси за увеличение на цената на контракти с до 50%, както и незаконосъобразно възлагане на действия по поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на областите Варна и Добрич.

Ясен Йорданов остана на поста си едвам 10 месеца.

Източник: dir.bg

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР