Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов утвърди рекорден план-прием от

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов утвърди рекорден план-прием от
Коментари Харесай

Военният министър утвърди рекорден план-прием на курсанти в Националния военен университет

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов утвърди рекорден план-прием от 384 курсанти за новата образователна година в Националния боен университет „ Васил Левски “ във Велико Търново.

Университетът стартира предварителна акция за банкет на курсанти. Планира се да бъдат признати със 110 курсанти повече от одобрената квота за актуалната образователна година.

" Обявените места за кандидат-курсанти са за 15 военни специализации в трите факултета на Националния боен университет във Велико Търново и в Шумен ", разясни началникът на Националния боен университет бригаден военачалник Иван Маламов.

" Тази година приемът е с 40% повишен, по отношение на естествената поръчка на Министерството на защитата, което е голяма отговорност към нас като институция, която би трябвало да приготвя бъдещите офицери ", добави Маламов.

" Военният университет има сериозен проблем с осъществяване на план-приема. За тази образователна година квотата е изпълнена на 50%. Най-много претенденти се провалят на медицинските прегледи ", посочи началникът на Националния боен университет.

" 15% от претендентите, които идват при нас, отпадат на теста за обща просвета, т.е. те са необразовани ", добави още бригаден военачалник Иван Маламов.

Изпитите от предварителната кандидаткурсантска акция за Националния боен университет ще се проведат през март и април в седем града.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР