Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов обяви пред Нова телевизия,

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов обяви пред Нова телевизия,
Коментари Харесай

Няма пряка заплаха за България при използване на ядрено оръжие, увери министърът на отбраната

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов разгласи пред " Нова телевизия ", че няма директна опасност за България при вероятно потребление на нуклеарно оръжие във военния спор в Украйна. По думите му нуклеарното оръжие може да постави завършек на войната, само че с това и завършек на света. Именно поради това съгласно него това е краен вид.

 Русия разполага нуклеарно оръжие в Беларус, разгласи Путин Русия разполага нуклеарно оръжие в Беларус, разгласи Путин

" Войната ще продължи дълго и ще е война на изтощението. Това е тактиката на Русия сега ", заключи той обстановката сега на военния фронт.

Стоянов увери, че български бойци няма да бъдат изпращани в Украйна. Той акцентира, че такова решение би трябвало да се вземе от Народното събрание. Според министъра разпространението на сходна информация е за вътрешна политическа приложимост за реализиран по-висок резултат на идните предварителни парламентарни избори на 2 април. В последните седмици представители на Българска социалистическа партия и " Възраждане " на няколко пъти изрекоха мнение, че България ще изпрати свои военни на фронта.

 Не е правилно, че България изпраща бойци в Украйна Не е правилно, че България изпраща бойци в Украйна

Димитър Стоянов посочи, че България не поддържа решението на Брюксел за изпращане на 1 млн. снаряда за Украйна, защото не разполага с такива и не може да ги създаде., с цел да не стопира други страни, които могат да изпълнят поръчката. По думите му производството на толкоз доста снаряди може да отнеме една година.

Министърът на защитата отхвърли да отговори на въпроса дали България би трябвало да арестува съветския президент Владимир Путин, в случай че той влезе на територията на страната. Такава заповед беше издадена от съда в Хага преди десетина дни. Стоянов акцентира, че няма смисъл да разяснява хипотези и трансферира отговорността за това решение на министъра на правораздаването.

 Съдът в Хага подреди ареста на Путин Съдът в Хага подреди ареста на Путин
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР