Служебният министър на културата моли партия ГЕРБ да освободи централата

...
Служебният министър на културата моли партия ГЕРБ да освободи централата
Коментари Харесай

Казусът с централата на ГЕРБ: Минеков иска с писмо да се изнесат от НДК

Служебният министър на културата моли партия ГЕРБ да освободи централата си в НДК. Професор Минеков персонално внесе молба ГЕРБ да освободят двата етажа от административната постройка на НДК като разгласи, че се натрупат задължения и е помолил регионалния шеф да им търси други пространства за партията.

ГЕРБ обаче са безапелационни, че 14 години употребяват пространствата законно и няма причина да ги освобождават. - ето какви са причините на двете спорещи страни

Министърът на културата проф. Велислав Минеков дойде самичък пред централата на ГЕРБ, с цел да връчи писмо, с което желае да изоставен централата си в Националния замък на културата.

„ Налага се да се разбере, че това е нужно и належащо, тъй като този абордаж на двата етажа в действителност е безсрамен. Крайно време е това да се случи “, съобщи Минеков.

Той е безапелационен, че има правни учредения да си върне двата етажа на НДК и в случай че не стане с молба, това щяло да се случи с разпореждане на Министерския съвет.

Същевременно на 16-ия етаж в централата на ГЕРБ го чакаше част от управлението на партията, което се базира на закона, който дава право на партиите да употребяват държавни или общински пространства без да заплащат наем.

„ Минеков е еманация на овластената надменност и нецензурност, която се стимулира от президента Радев. Това явно е опит за възмездие “, сподели зам.-председателят на партията Даниел Митов.

Професор Минеков остави писмото молба до ГЕРБ на портиера и след късия брифинг напусна постройката. Среща на служебния министър на културата с управлението на герб по този начин и не се състоя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР