Служебният министър Бойко Рашков се надява 46-о Народно събрание да

...
Служебният министър Бойко Рашков се надява 46-о Народно събрание да
Коментари Харесай

Гешев го пазят от три места, от какво се страхува, пита Рашков

Служебният министър Бойко Рашков се надява 46-о Народно заседание да успее да одобри законопроекта, с което Бюрото за отбрана на очевидци се връща от основния прокурор Иван Гешев към Министерство на правораздаването.

Пред публицисти Рашков разяснява, че такава порочна конструкция не сме имали - един представител на управително равнище в прокуратурата да има състав от 150 души с 10 млн. лв. годишен бюджет и да няма нито един включен в защитна стратегия очевидец.

Така се натрапва мнението, че толкоз на брой чиновници в това Бюро охраняват единствено основния прокурор, счита Рашков. Има и нещо друго, което е доста смущаващо според мен. Страхува ли се толкоз доста, че да има отбрана от три места - Бюрото за отбрана на очевидци, които бдят непрекъснато за него, към дома му да пази НСО и от 6-о РПУ в София да патрулират коли непрекъснато към оградата на резиденция Бояна, запита Рашков.

По думите му сходно нещо никой не си е разрешавал до момента.

Самият Рашков счита, че даже най-добре би било Иван Гешев да бъде основателят на такава смяна, а не да чака инициирани от различен законови промени.

Според него апокалиптични картини, които обрисува Иван Гешев, че в случай че се закрие профилираното правораздаване и се реалокира Бюрото, няма да се случат.

Във връзка със случая за военния от Чешнегирово и новата информация, че военният не се е самоубил, а е бил прострелян, Рашков разяснява, че няма информация по тематиката. Може би ще би трябвало да се обърнете към прокуратурата. Това са въпроси, на които могат да отговорят и от Министерство на защитата.

Прокуратурата са доста ревностни към това, когато има формирано досъдебно произвеждане, да се дава информация, въпреки че самата тази прокуратура преди време разпространяваше информация, съставляваща следствена загадка по самото произвеждане. Нека те да ви обяснят, мисля че през днешния ден в Народното събрание ще бъде или основния прокурор, или някои от прокуратурата, тъй че дано ти ви кажат, сподели още Рашков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР