Служебният кабинет внесе в 49-ото НС пакет от законопроекти, свързани

...
Служебният кабинет внесе в 49-ото НС пакет от законопроекти, свързани
Коментари Харесай

Нов опит за недогласуваните закони по Плана

Служебният кабинет внесе в 49-ото Народно събрание пакет от законопроекти, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Партиите взеха решение този път първо да се захванат с уточняване на законодателната стратегия и след това да пристъпят към избор на ръководител и опити за сформиране на постоянно държавно управление.

Повечето планове към този момент са гледани в предходния парламент, като някои от тях са минали на първо четене, само че по този начин и не са стигнали до дефинитивно приемане. Рекордьор измежду старите планове е законопроектът, с който се закрива Държавната петролна компания. Той влиза за трети следващ път.

Предходното Народно събрание не съумя да гласоподава 12 импортирани законопроекта, свързани с второто и третото искане за заплащане по Плана, които в този момент ще се внасят наново. Някои от тях към този момент са в деловодството, като да вземем за пример измененията в Наказателно-процесуален кодекс.
Сред топ целите е приемането на законопроектите, свързани с второто заплащане по проекта за възобновяване.

Срокът България да го изиска към този момент изтече – първото тримесечие на тази година. Предвидено е заплащането да бъде в размер на 724 млн. евро. Първоначално утвърденият график планува още едно заплащане тази година, само че не е ясно дали ще се стигне до него около предоговарянето на промените в частта енергетика и цялостното закъснение на дейностите.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР