Служебният кабинет спешно търси свободен терминал за доставка на втечнен

...
Служебният кабинет спешно търси свободен терминал за доставка на втечнен
Коментари Харесай

Кабинетът спешно търси свободен терминал за доставка на втечнен газ в 12 без 5

Служебният кабинет незабавно търси свободен терминал за доставка на полутечен газ в " 12 без 5 ". България е получила отвод да се удължи срокът на офертата за танкерите, разгласи енергийният министър.

Така до приключването му остават по-малко от 24 часа.
Събират се предложения от компании със слотове в Гърция и Турция, само че решение на рецесията няма. Все още не е ясно и дали можем да си позволим цената, които вероятно ще бъде препоръчана.

До на следващия ден, 19 август, страната ни би трябвало да уточни терминал за доставка на втечнения газ и форсмсжорно да реши къде да бъдат разтоварени танкерите.
„ Вчера имах среща с зам.-министъра по енергетиката на Турция, който пое ангажимент преди приключването на периода да отговори дали при тях има терминали, които можем да и употребяваме през идващите месеци за разтоварване на тези танкери “, изясни служебният министър на енергетиката Росен Христов, представен от bTV

Междувременно стана ясно, че интерконекторът с Гърция е сполучливо обвързван с газопреносна мрежа на България.
Надеждите на държавното управление са, че на 1 октомври по газовата връзка България - Гърция ще потече газ.
„ Приоритетно започваме да преговаряме с Азербайджан, с няколко други компании, в това число и турски на база на това какви количества могат да доставят те, в случай че се наложи ние ще подновим диалозите с Газпром “, уточни министърът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР