Служебният кабинет предприема съвместни мерки с БАБХ, НАП и КЗП

...
Служебният кабинет предприема съвместни мерки с БАБХ, НАП и КЗП
Коментари Харесай

Държавата ще следи цените по всички магазинни мрежи през няколко дни

Служебният кабинет подхваща взаимни ограничения с БАБХ, Национална агенция за приходите и КЗП в битката с високите цени на храните у нас. Това сподели пред земеделският министър Явор Гечев.

Няколко неща тръгваме да вършим, и то доста съществени. Първо, през няколко дни ще се събират цените по всички магазинни мрежи. Освен това вършим организация за сравняване на цените с тези в други страни. Ще търсим вид това да стане през формален уебсайт, който да е гаранцията за меродавност на информацията, с цел да може обществото да схваща защо става въпрос ”, добави Гечев.

По думите му у нас има доста сериозна регулация във връзка с качеството на храната, само че не и на цените. " При тези цени, в случай че някой е нарушил качеството, ще бъде тежко глобен ", увери министърът. Той акцентира, че и нелоялните търговски практики ще бъдат санкционирани. 

Явор Гечев разяснява разновидностите за събаряне на цените. Първият от тях бил държавата да наложи таван. „ Това не е най-хубавата мярка, защото следват обезщетения. Другият вид е понижаване на Данък добавена стойност. Но ние сме в интервал, в който въобще нямаме Народно заседание ”, сподели още отрасловият министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР