Служебният финансов министър Асен Василев е познат на публиката от

...
Служебният финансов министър Асен Василев е познат на публиката от
Коментари Харесай

Служебният финансов министър - възпитаник на Харвард, спомогнал за важна реформа

Служебният финансов министър Асен Василев е прочут на публиката от предходен длъжностен кабинет- този на президента Росен Плевнелиев, когато той му повери министерството на стопанската система, енергетиката и туризма.
От края на предишния си длъжностен мандат като стопански министър до началото на този - към този момент като финансов, Василев не стопира да предлага разнообразни хрумвания.
 Бивш длъжностен министър счете по какъв начин страната ни взема половината от всичко - защо? Бивш длъжностен министър счете по какъв начин страната ни взема половината от всичко - защо?
България е магнит за вложения поради ниските налози - тази мантра от дълго време бива повтаряна извънредно постоянно от българския министър председател Бой...
Василев беше един от хората, с помощта на които приключи промяната, която не разрешава държавни сдружения и сдружения с държавно присъединяване над 50% да държат повече от 25% от парите си в една банка. Става въпрос за чиста експозиция на предприятието, т.е. разликата сред влога му в дадена банка и взетите от банката заеми от самото дружество. Изчисленията се вършат в левове.
Той има забавни хрумвания във връзка с държавната администрация.
„. Най-лесният метод е да се автоматизират процесите, с цел да не трябват толкоз доста хора и звена, които са безсмислени.
Най-лесно да направиш промяна е през бюджета - като намалиш парите на обещано звено, то стартира да си усъвършенства процесите и да прави същата работа с по-ефективен запас “, счита той. И прибавя, че „ действително като ограничения за здравните заведения, за бизнесите са заложени жълти стотинки ", показва той, представен от 24 часа.
В началото на рецесията с ковид дружно с сътрудника си от " Харвард " Кирил Петков създават проект, който да реши насъщ въпрос - по какъв начин бизнесът да не стопира с всички последици от това, до момента в който здравните управляващи се пробват да овладеят епидемията . Тъй като проектът, въпреки и основан на рекомендациите на Световната здравна организация, остава за малко единствено в светлината на медийните прожектори, защото е отвън политическа стилистика и обстановка.
 Да ни вършат на маймуни – обичаното упражнение на българските държавници Да ни вършат на маймуни – обичаното упражнение на българските държавници
Вчера следобяд, 13:00 часа в неделя, 30 юни, България стана очевидец на следващата порция агитация и влизане в дълбокото от страна на...
" Или държавното управление чака доста тежко развиване на рецесията с Коронавирус и доста тежка икономическа криза в международен проект и се пробва да вземе превантивно дълг, преди да затворят финансовите пазари, или се чака прекъсване на част от потоците, с които бюджетът се финансира. " Това разяснява в най-прясната си телевизионна изява от есента на предходната година Асен Василев пред bTV.
Предположенията му са по адрес на информацията за поетия от България нов дълг за 5 милиарда лева под формата на две излъчвания - 10- и 30-годишни облигации. Тогава той разяснява, че държавното управление не изяснява защо ще употребява парите, с които по думите му два пъти може да се построи автомагистрала " Хемус ". Заключението му тогава бе, че държавното управление разполага с голям запас - приходите от налози, еврофондовете, пласиран дълг, и въпросът е дали с тях няма да се извършват стопански голословни планове като този за АЕЦ " Белене ".
Асен Василев е роден в Хасково. Завършил е хасковската езикова гимназия и стопанска система в Харвард. Специализирал е бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School. Василев е съосновател е и президент на Everbread – една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети. Everbread е отчасти финансирана от Националния Фонд за Научни разработки на Сингапур и от първия вложител в Skype.
Съосновател е и шеф е на Центъра за стопански тактики и конкурентоспособност. Преподавател е в програмата за стопански напредък и развиване, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски ” и с Центъра за тактики и кoнкуретоспособност в Harvard Business School.
От 1999 година до 2004 година Асен Василев работи като съветник в Monitor Group в Съединени американски щати, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи планове за маркетинг и стратегическо развиване на огромни интернационалните компании в телекомуникационната промишленост, енергетиката, минното дело, застрахователната промишленост и в редица огромни производители на потребителски артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР