Службата за сигурност на Украйна (СБУ) задържа сина и внука

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) задържа сина и внука
Коментари Харесай

Службата за сигурност на Украйна задържа сина и внука на певицата София Ротару за опит за бягство в Молдова

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) задържа сина и внука на певицата София Ротару за опит за бягство в Молдова, заяви Страна.ua.

Съгласно информацията от обявата на Страна.ua в Telegram канала на изданието, на 7 март група от девет души, са се пробвали скрито да преминат границата и са били арестувани в сектора на украинско-молдовската граница покрай град Могилев-Подолск.

Сред арестуваните има осем военнослужещи украинци и жител на Молдова, който се е опитвал да прекара украинците с лодка. Както оповестява изданието, измежду арестуваните са и Руслан Евдокименко и Анатолий Евдокименко - синът и внукът на певицата София Ротару.

Ден преди този момент Министерството на вътрешните работи на Украйна приказва за опитите на хитреци да изоставен страната, криейки се в багажниците на колите, преструвайки се на чужденци на границата, както и предлагайки огромни подкупи.

Припомняме, че на 3 март Върховната Рада поддържа указа на президента на Украйна Владимир Зеленски за обща готовност. На 25 февруари Зеленски подписа декрет за обща готовност и декрет за основаване на Щаба на висшия главнокомандващ.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР