Службата за сигурност на Украйна обвини днес Русия в подготовка

...
Службата за сигурност на Украйна обвини днес Русия в подготовка
Коментари Харесай

Украйна: Русия е планирала атака под фалшив флаг срещу беларуска рафинерия

Службата за сигурност на Украйна упрекна през днешния ден Русия в подготовка на офанзива " под подправен байрак " против петролната рафинерия в град Мозир, Беларус, с цел да хвърли виновността за диверсията върху Украйна като част от проекта да се въвлече Минск във войната, оповестиха Ройтерс и Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11370
Атаката би трябвало да се реализира от военни и разследващи сили, изпратени от Москва в Беларус под прикритието на бойци на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер ", се споделя в изказването, оповестено в " Телеграм ".

Наемници на Евгений Пригожин са в заточение в Беларус след късия бунт в Русия в края на юни.

" Москва за следващ път се пробва да въвлече Минск в пълномащабната война против нас ", съобщи Службата за сигурност на Украйна. Тя не даде доказателства в поддръжка на това свое изказване, отбелязва Ройтерс.

Укринформ показва, че след офанзивата по рафинерията е щяла да бъде публикувана информацията, че нападението е дело на " украински диверсанти ".

Службата за сигурност на Украйна изясни, че изказванията ѝ се основават на информация от няколко източника, в това число и покорен съветски военнослужещ.

Беларус е правилен съдружник на Кремъл и силите на Москва използваха нейната територия за плацдарм за своя несполучлив поход към украинската столица Киев при започване на пълномащабната си инвазия през февруари предходната година, показва Ройтерс.

Беларуски военни елементи обаче не са взимали присъединяване във войната до момента. По силата на съглашение сред Москва и Минск част от бойците на ЧВК " Вагнер " отпътуваха за Беларус след края на протеста.

Нито Русия, нито Беларус не са коментирали изказванията на Службата за сигурност на Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР