Службата за бюджетна отговорност каза, че ще има по-високи нива

...
Службата за бюджетна отговорност каза, че ще има по-високи нива
Коментари Харесай

Намаляването на данъците на Хънт означава, че лихвените проценти няма да бъдат намалени до лятото на 2024 г., предупреждават икономисти

Службата за бюджетна отговорност сподели, че ще има по-високи равнища на инфлация от предстоящото преди, преразглеждайки прогнозите си след есенното изказване на господин Хънт.

Сега има опасения, че централната банка ще би трябвало да задържи главния лихвен % на 5,25 % през лятото, макар необятно публикуваните очаквания, че той ще бъде понижен напролет.

„ Въпреки че степента на спомагателна фискална поддръжка е малко по-ограничена от тази през март, тя оказва помощ в поддръжка на аргумента за задържане на лихвените проценти за по-дълго време “, сподели Джордж Бъкли, икономист в Nomura, пред Telegraph.

Препоръчително

Бенджамин Набаро, икономист в Citi, също предвижда закъснение на Банката на Англия, което понижава лихвения % – предвижда, че господин Хънт още веднъж ще понижи налозите напролет.

„ Очакваме и двете [набори от данъчни облекчения] да отсрочат началото на съкращенията на Bank of England за третото трим...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР