Служба на хората и извършване на хуманитарна помощ е сред

...
Служба на хората и извършване на хуманитарна помощ е сред
Коментари Харесай

Български и турски лайънс клубове обединяват усилия за хуманни каузи

Служба на хората и осъществяване на филантропична помощ е измежду основите, залегнали основаването на Lions International. Именно тази идея постави началото на взаимно съдействие два от най-силните клубове в България и прилежаща Турция.

Истанбулският ANKA и бургаският " Via Pontica " имат сериозна биография в реализирането на начинания с благородна цел. Членовете на двете общества в прилежащите страни реализират редица действия, свързани с развиването на позитивните стъпки в изгода към обществото.

Поставили желанието си да разрастват своята активност в още по-големи мащаби с цел да оказват помощ на хората и нуждаещите се, те вземат решение да обменят опит и да сключат съдружничество с цел да надградят положителните практики. След месеци дейна връзка и оформяне на общи цели и проекти за съдействие, на 25 ноември в Бургас дойде публична делегация от Република Турция, водена от дистрикт-управителя на Дистрикт 118Е Истанбул, Генел Юнетмен. В наличието на десетки посетители, измежду които дистрикт-управителят на Дистрикт 130 България,Цевети Шопова и общественици, се организира церемонията, даваща символно начало на взаимната работа.

" Убеден съм, че ни следва доста сполучливо партньорство и в бъдеще ще осъществяваме доста благородни задания в по-голям мащаб, тъй като към този момент имаме поддръжката на прелестни хора, с които един до друг ще служим в изгода обществото " - сподели в приветственото си слово президента на ЛК " Виа Понтика " Деян Денев.

Минути по-късно той постави автограф дружно с турският си сътрудник ERNUR SAĞLAM - Президент на LC " ANKA " върху агремана за побратимяването, който официализира спогодбата сред клубовете от двете страни. Гостите от Истанбул и бургаските им другари обмениха между тях и доста обичайни за двете страни сувенири и дарове, връчиха плакети и значки съгласно традициите на Лайънс и разискаха хрумвания и проекти за идващите стъпки напред.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР