Слух от януари, че България е изразила готовност да дари

...
Слух от януари, че България е изразила готовност да дари
Коментари Харесай

Депутат от БСП се върза на слух за щурмоваците, Димитър Стоянов го скастри

Слух от януари, че България е изразила подготвеност да подари своите щурмоваци Су-25 в интерес на Украйна по натовска договорка (вероятно от така наречен триъгълни - за приемането на по-нова военна техника за потребностите на Военновъздушни сили - б..р.) вкара горещина в връзките сред народен представител от Българска социалистическа партия и военния министър в служебното държавно управление Димитър Стоянов. 

Малко след старта на действието на 49-ото Народно заседание пловдивският водач Иван Петков по прякор Бебето заведе запитване до МО, като в директен текст изиска да узнае дали в миналото, откогато Стоянов е отпред на ведомството на " Дякон Игнатий " България е изявявала предпочитание да подарява свои самолети от състава на бойната авиация на непозната страна (дори пряк бенефициент за тази цел да не е Украйна - б.р.). 

Изключително безапелационен и сбит е отговорът на министъра: 

" В отговор на поставения от на Вас въпрос, изрично мога да Ви уверя, че в границите на моя мандат като длъжностен министър, Министерството на защитата в никакъв случай не е изразявало подготвеност за даряване на самолети на която и да е било страна ". 

В началото на януари тази година авторитетната осведомителна организация " Блумбърг " гръмна с новината, че България се разделя в интерес на ВСУ с цели 14 броя Су-25. Още тогава Стоянов отхвърли данните за сходни планове. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР