Случващото се в Украйна се оказа тест не само за

...
Случващото се в Украйна се оказа тест не само за
Коментари Харесай

Руската примабалерина, която е против войната и напусна Русия

Случващото се в Украйна се оказа тест освен за позициите на разнообразни страни и интернационалните институции по въпроса, само че и за доста известни персони от съветския културен живот. Диригентът Валерий Гергиев беше отхвърлен от Мюнхенската филхармония, а сопраното Анна Нетребко към този момент няма да пее на сцената на Метрополитън Опера.

Причината е, че и двамата отхвърлиха обществено да се разграничат от Владимир Путин и съветската инвазия в Украйна.

Друга съветска звезда обаче е на радикално противоположно мнение. Примабалерината на " Болшой " Олга Смирнова напусна Русия и към този момент в Нидерландия, където ще танцува с Холандския народен балет.

" В модерния и образован актуален свят аз чакам цивилизованите обкщества да позволяват политическите си разногласия посредством мирни договаряния ", цитират Военновъздушни сили 30-годишната балерина. " Никога не съм си представяла, че ще се срамя от Русия, постоянно съм се гордяла с съветските гении, с културните или спортните ни достижения. "

Смирнова добавя, че няма по какъв начин да е безразлична към тази " световна злополука ", която се случва в Украйна. " Боли ме, че хора умират, че губят покрив над главата си или са принудени да изоставен домовете си. "

Балерината, чийто дядо е украинец, а тя се разказва като една четвърт украинка, няма по какъв начин да остане в Русия поради сигурността си. Но от Холандския народен балет са я приели с отворени прегръдки. Първото зрелище на Олга там е в " Раймонда " на 3 април в Амстердам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР