Случващото се на международната сцена създава възможности за предприемането на

...
Случващото се на международната сцена създава възможности за предприемането на
Коментари Харесай

Георги Панайотов: Има напрежение на границата с Русия и е възможно да се случи нещо лошо

Случващото се на интернационалната сцена основава благоприятни условия за предприемането на решителни дейности. Това сподели за Българска национална телевизия номинираният за дипломат на България в Съединени американски щати Георги Панайотов във връзка заплахата от ескалация на напрежението сред Русия и Украйна.

„ На вчерашното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по тематиката за Украйна не е казано нищо ново, има напрежение на границата с Русия и е допустимо да се случи нещо неприятно. Батальонът е по бройка 1000-1300 души – с такава мощ ли ще застрашим някого? Това е смешно. Положително е, че дружно с подготовката на батальона у нас се заприказва и за рационализация на армията, тъй като това е тематика, която е неглижирана в продължение на доста години. И Румъния, и Гърция, и Турция и Сърбия модернизират армиите си по-бързо от България “, добави още Панайотов.

" Нека българите не се заблуждават, че свободата и демокрацията са даденост и ще останат тук. Ами доста бързо може да се промени това. И би трябвало да си отстояваме полезностите. Нито едно решение в НАТО, не може да бъде взето без България, точка. Ние сме равнопоставени и хората по този метод ни третират. Но тук в България се приказват противоположните неща, които не са правилни “, сподели Панайотов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР