Случвало се е на всеки – очакваш тиха и спокойна

...
Случвало се е на всеки – очакваш тиха и спокойна
Коментари Харесай

Тази божествена вкусотия с пиле става буквално за минути, а после всички питат за още

Случвало се е на всеки – очакваш тиха и спокойна вечер, а внезапно се окаже, че ще идват посетители. Разбира се – телефонът е наоколо и постоянно може да се поръча нещо. Но пък през днешния ден ще ви предложим едно различно решение. При това доста вкусно. А също и доста уместно за сезона – към този момент настъпилата есен. Истинска вкусотия с пилешко месо.
Ето и нужните артикули:
600 грама пиле, 300 грама кашкавал, 500 грама гъби, 250 грама сметана, един морков, една глава лук – междинна, три лъжици доматено пюре, естрагон, сол и черен пипер на усет. Най-бързо ще сготвите тази гозба, в случай че пилешкото месо е единствено гърди. Разбира се, може да изберете и по-сочните бутчета, само че ще се забавите малко повече. Започнете, като сложите пилето да се свари в подсолена вода.

ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАСТЪРЖЕТЕ МОРКОВА И ЛУКА НА СИТНО РЕНДЕ И ГИ СЛОЖЕТЕ ДА съдебна експертиза ЗАПЪРЖВАТ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТО ОЛИО
Когато са запържени прибавете нарязаните на приблизително гъби, след което поръсете със сол и черен пипер на усет.
Изчакайте гъбите да пуснат водата си и тя да се редуцира на половина,
след което прибавете и доматеното пюре, разбъркайте и оставете на слаб огън. Нарежете свареното пиле на хапки и ги прибавете в тигана. Прибавете и три черпака от бульона, в който се е сварило пилето.

Разбъркайте добре и оставете на котлона още веднъж на слаб огън. Разбийте сметаната с кафена чашка от бульона от пилето. Сега остава последната стъпка. Изсипете в тава първо пилешката примес от тигана, след това залейте със сметаната и най-после поръсете с настъргания кашкавал.
Пъхнете в авансово загрята на 180 градуса фурна до момента в който кашкавалът се разтопи и хване хрупкава коричка.
Извадете, поръсете с естрагон.
Подправката доста върви с пиле, само че е мощна, тъй че не слагайте доста.
Покрийте с фолио за десетина минути, след което към този момент можете да сервирате. Добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР