Случвало ли ви се е да посегнете към демакиатора си

...
Случвало ли ви се е да посегнете към демакиатора си
Коментари Харесай

Натурални средства за почистване на грим

Случвало ли ви се е да посегнете към демакиатора си вечер, с цел да отстраните грима си, и да се окаже, че то е свършило? Какво вършиме тогава? Разчитате на водата? Едва ли ще се оправи с водоустойчивата ви серпантина, сенките и ще почисти лицето ви в дълбочина. Защо не пробвате с някое по-сигурно естествено средство за унищожаване на грима, което постоянно да имате край себе си? Всъщност, за какво просто не си извършите напълно натурално, изцяло безвредно, добре почистващо и доста по-подхранващо „ мляко ” за демакиаж?

Едно от най-препоръчваните и потребни естествени средства за унищожаване на грима е бадемовото масло. То не нервира, не предизвиква алергични реакции, не оставя мазни следи и доста добре отстранява грима и наслояванията. А протеините, минералите и мастните киселини, които съдържа, няма да срещнете в никой различен почистващ артикул. В състава му влизат още витамините А и Е, които вършат кожата мека и еластична. Едновременно с изтриването на грима от очите, то ще ви помогне и да премахнете тъмните кръгове под тях.

- цялостно с антиоксиданти, забавя стареенето и овлажнява, в същото време почиства грима чудесно. Кокосовото масло ще хидратира кожата ви в дълбочина, само че и ще я омазни много. Затова, в случай че страдате от мазна кожа и сте предразположени към акне, не избирайте този артикул. По-добре се спрете на бадемовия „ вид ” или разредете кокосовата примес с вода. Ако добавите и няколко капки масло от чаено дърво, резултатът ще е впечатляващ - идеално чиста, подхранена и дишаща кожа.

Масло от - химическият му състав е съвсем идентичен с този на човешкия себум, което разрешава бързото му попиване. Другите му преимущества са, че не оставя мазни петна и не провокира алергични реакции, почиства порите в дълбочина и омекотява идеално кожата. Освен това има свойството да резервира плътността си даже при рискови температури, което го прави продължително за приложимост и удължаващо и периода на валидност на съставките, с които е смесено. Масло от и розова вода - в композиция с розовата вода (равни части), това масло ще почисти още по-добре кожата ви, без да ви оставя с терзанието, че прекалено много сте я омазнили.

Масло от авокадо - чудесно се оправя със спиралата, декор дьо тена и сенките, подхранва с витамин Е в дълбочина, не запушва порите и е идеално за сензитивна кожа.

Зехтин - изберете необработен подобен и бъдете доста деликатни, заради мощното омазняване, което може да аргументи на кожата ви. Заздравяващото му и подхранващо деяние е несъмнено, само че не е целесъобразно да го избирате, в случай че страдате от тежка форма на акне. В подобен случай е по-добре да се доверите на вътрешния му банкет. Със студено пресован зехтин е хубаво да смесите гел от алое вера - тогава ще почистите лицето си в дълбочина, а и ще си намерите подобаващ лек за акне и разширени пори- алое вера е незаместим в битката с този проблем.

При всички нагоре посочени артикули съществува по-малък или по-голям риск от ненужно омазняване- зависи от вашия личен вид кожа, по тази причина е целесъобразно след използването им по премахване на грима, да измивате лицето си с вода. В никакъв случай не подбирайте което и да е масло, без да сте го съобразили със „ статуса ” на кожата си.

Кори от краставица, медицински вазелин, бебешко олио или бебешки шампоан - в случай че нямате друго на разположение и те биха свършили подобаваща работа, само че не прекалявайте с използването им- за тази цел ги използвайте единствено, когато е изключително неотложно.

Използвайки някои от упоменатите артикули, вие се лишавате от алкохола и спирта, постоянно съдържащи се в козметичните средства за унищожаване на грим. Знаете, че те са съществена причина за несъразмерното изсушаване на кожата, което е изключително нездравословно, изключително за дами, трансферирали 30-те. Затова, колкото и да си харесвате тоалетното мляко, от време на време си почивайте от него. Заменете го с някое масло или най-малко използвайте понякога масло за поддържане, след главното разчистване. Крачката да почистите лицето си с масло е чисто психическа и един път прекрачена, към този момент не е проблем с нещо мазно да почиствате. Не забравяйте и положителната, остаряла мицеларна вода. И още нещо- с каквото и да отстранявате макиажа, в никакъв случай не търкайте жестоко кожата си, изключително тази към очите, тъй като знаете, че е извънредно нежна и ранима. И не си лягайте с грим- даже и единствено една краставица да имате в хладилника.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР