Случва се нещо силно и мощно - в Лом 50

...
Случва се нещо силно и мощно - в Лом 50
Коментари Харесай

Ученици от Лом правят препис на „История славянобългарска“

" Случва се нещо мощно и мощно - в Лом 50 ученика вършат дубликат на „ История славянобългарска “ със старобългарски букви във формат А6. Това духовно чувство ще бъде излъчено през поколенията ". Това заяви писателката Здравка Евтимова за " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Тя ще помоли своята внучка да й каже стихотворения на Вазов. " Много ми се желае младите в моето семейство да се почувстват щастливи през днешния ден. Малко са народите с празник за своята книжовност и просвета. Българите през целия ден да почувстват независимост. Колкото и да са жестоки изискванията към нас, ние няма да се пречупим ", счита тя. И добавя, че езикът не трябва да се употребява за ругателства, а за вяра. " Да бъдем мъдри, само че да не загърбваме страстите и да бъдем откровени ", прикани Евтимова.

Според нея всяка дума на политиците е наситена с богато наличие и тежест. " Поради напрежението, под което непрестанно работят, излизат не послания, а фрази, върху които се замисляме. Омразата заличава индивида, който я генерира и унищожава този, който я популяризира. Тя ни прави слаби, тя е заболяване. Гражданите би трябвало да сме кантарът, на който политиците мерят всяка своя дума ", акцентира писателят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР