Случилото се в центъра на София много спомогна да лъснат

...
Случилото се в центъра на София много спомогна да лъснат
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Протестът в София спомогна да лъснат проблемите между управляващите

Случилото се в центъра на София доста спомогна да лъснат проблемите в връзките сред ръководещите. Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия депутатът от " ИТН " и член на комисията по вътрешен ред и сигурност Ивайло Вълчев.

Има Такъв Народ биха подкрепили комисията за полицейското принуждение, препоръчана от ПП-ДБ, с цел да има бистрота, само че Вълчев не има вяра, че ще излезе освен това от обществено изнесената до момента информация.

" Чест прави, че и в самото Министерство на вътрешните работи текат инспекции против чиновници, които вероятно са надвишили правата си. Ние сме за това да се усеща, че службите, каквито и да са те, не могат безотговорно да правят такива неща ".

Чий министър е Калин Стоянов нямаше да бъде значителен въпрос, в случай че при съставянето на държавното управление той не беше споделил, че взима самичък решенията и не се поучава с никого, разяснява Вълчев. По думите му след репликите, разменени сред Калин Стоянов и премиера Денков е станало ясно, че това не е тъкмо по този начин.

" Странно е когато в едно държавно управление, което би трябвало да наподобява хомогенно, стартира замяна на такива реплики и че явно връзките не са толкоз чисти. В началото ни беше обявено, че само Политическа партия носи отговорност за състава на кабинета, че в него няма хора, които по никакъв метод не са подвластни от ГЕРБ и Движение за права и свободи, а в този момент, когато стартира тази замяна на реплики, човек стартира да си задава въпроси ".

По време на комисията по вътрешна сигурност през вчерашния ден министърът и Атанас Атанасов от ПП-ДБ даже са си разменили остри лични реплики, уточни Вълчев. Напрежението се е усетило още от предните дни поради прехвърлянето на отговорността за митинга сред Министерство на вътрешните работи и Столична община.

" Ако гледаме строго професионално, се схваща, че сега, когато обстановката на митинга ескалира, хората в униформа общо взето са изпълнили протокола и са създали каквото би трябвало. Друг е въпросът за какво изобщо се стигна до това и още веднъж стигаме до извода, че едно спортно събитие се придвижи в политиката и беше употребявано за мотив да се катализират вътрешни процеси, които до момента не са били забележими ".

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР