Случилото се в Народното събрание не ме изненадва, такъв е

...
Случилото се в Народното събрание не ме изненадва, такъв е
Коментари Харесай

Йотова не е изненадана от сблъсъците в парламента: Такъв е характерът на сглобката

Случилото се в Народното събрание не ме изненадва, подобен е характерът на сглобката. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка днешното съвещание на Народното събрание, на което депутати от „ Възраждане " се пробваха да изключат звука от колоните в пленарната зала и се стигна до сдърпване.

„ Сглобката не е единствено в изпълнителната власт, а и в ръководещото болшинство - в този диктат, който се постанова всеки ден “, разяснява тя в ефира на Българска национална телевизия и посочи, че не е имала опция да наблюдава цялото съвещание, само че е видяла оповестеното в медиите.

Според вицепрезидента през днешния ден някои депутати може би са получили „ своите пет минути популярност “, което е медиен триумф, само че няма да усили доверието на гласоподавателите. Йотова уточни, че от Народното събрание се чакат закони, които да пазят ползите и правата на жителите, а явно това не се получава.

За проблема с демонтажа на Паметника на Съветската войска вицепрезидентът сподели, че същински се надява да има правосъдие. Доколкото разбираме има заповед на министъра на културата за прекъсване на демонтажа, което по някаква причина регионалната администрация отхвърля да извърши, съобщи Илияна Йотова. След като 260 хиляди лв. ще коства демонтажът на паметника, дали да не се направи иск против регионалния шеф. Нека тя да ги заплати тези пари, тъй като това са средства на всички нас данъкоплатците, разяснява тя.

Вицепрезидентът уточни, че не знае за какво толкоз се бърза с демонтажа и заповедите се подценяват с риск за неправомерност. Йотова добави, че в случай че от нея зависеше, би подхванала различен метод – да има допитване до софиянци за паметника, къде да бъде изместен или да бъде оставен и какво да има на негово място. „ Не са доста местата в София, в които е конструирана българската памет “, посочи Илияна Йотова. Защо да не бъде издигнат един мавзолей на всички починали на мястото на този монумент, попита тя и настоя за естествен и рационален диалог.

В края на 2023 година всички получихме един новогодишен подарък и това е обликът на флекса, който разединява, съобщи още вицепрезидентът и добави, че властта е получила облика на власт на разединението.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР