Случиха се пет събития, които в бъдеще ще имат широки

...
Случиха се пет събития, които в бъдеще ще имат широки
Коментари Харесай

Григор Лилов: Последиците за България са ясни - Русия е решила да си върне СССР, а Турция – Османската империя

Случиха се пет събития, които в бъдеще ще имат необятни интернационалните последствия. Мотото на всички е едно: залозите завършиха, стартира разиграването на Голямата политика и Голямата война. Това написа известният публицист Григор Лилов в страницата си във фейсбук:

1. Първото е изказването на Ердоган, че Турция има 10 условия, с цел да не наложи несъгласие над приемането на Швеция и Финландия в НАТО. Това изказване е ръкавицата на предизвикването на мюсюлманския капитал и паннационализъм.

Те грижливо и неприемливо бяха подценявани десетилетия наред поради големи финансови ползи и съответния лобизъм от Запада.

Ердоган си измива ръцете с кюрдските комунисти – " терористи " в Швеция, които развиват там активност. Но за какво включва и Финландия в този лист с 10-те условия, в която такива обвинявания нямат почва?!

И не апропо, а с акцентуване той сложи казуса за американските бази в Гърция като опасност за Турция, за френскогръцкия боен съюз като опасност за Турция, за … Хм, базите са на НАТО. И стопират съветската опасност в Средиземно море, съветската опасност за Балканите.

Разбира се, Швеция и Финландия към този момент имат първите междудържавни съглашения за военна помощ и отбрана при положение на нужда. И те ще се множат, ще се стигне до практическо асоцииране, тъй че турското несъгласие няма по какъв начин да играе действително. Но смисъла му е друго: Турция постави най-големия залог, след който никакви подозрения не трябва да има какви карти ще се играят на масата на международния геополитически покер.

2. В Москва беше показана книгата " Петър Първи " като част от поредност за съветските владетели.

Територията на модерна Русия е намаляла спрямо размера на Руската империя, само че не вечно. Това мнение изрази помощникът на Путин и ръководител на Руското военно-историческо сдружение Владимир Медински, оповестиха ТАСС и съветските медии.

- Поредицата е отдадена на тези хора, които до неотдавна сътвориха страна с повърхност от една шеста от планетата. Сега е малко по-малка. Но не е вечно! – разгласи помощникът на Путин.

3. Депутатът от съветския парламент, членът на президентската партия " Единна Русия " Евгений Фьодоров внесе законопроект. Законопроектът е за заграбване на територията на страна от Европейски Съюз и НАТО.

Става дума за Литва – първата република, която се отдели от престаналия да съществува Съюз на съветските социалистически републики и разгласи самостоятелност на 11 юни 1990 година Фьодоров счита, че с тази крачка е бил нарушен законът на Съюз на съветските социалистически републики " За процедурата за решение на въпроси, свързани с отделянето на съюзната република “, защото в Литва " не е имало референдум за обособяване от Съюз на съветските социалистически републики. " " Така, като се има поради, че в сходство с член 67.1 от Конституцията на Руската федерация " Руската федерация е приемник на Съюз на съветските социалистически републики на нейна територия... “, решението на Държавния съвет на Съюз на съветските социалистически републики № GS- 1 предстои на анулация “, се споделя в обяснителната записка към законопроекта.

4.На 27 май Политбюро на Централен комитет на ККП организира съвещание, отдадено на задълбочаване на разбирането на китайската цивилизация и просвета.

Днес се разбра, че уникалността на китайската цивилизация ще е главен партиен тезис и политика в идващите години. вместо предходния за симбиозатата сред социализма и пазара.

5. Българското държавно управление загуби парламентарното болшинство в Народното събрание. Преди месец Движение за права и свободи съобщи: гответе се за предварителни избори от май! Като постоянно съм анализирал и както неведнъж показах и за изборния маратон мин. година, партията на Слави Трифонов е прокси на Движение за права и свободи, а това значи и на Москва!

Последиците за България са ясни: Русия е решила да си върне Съюз на съветските социалистически републики и Варшавския контракт, което значи и България, а Турция – Османската империя. Следователно в вероятност в първия сюжет неизбежно ще се стигне до приложение на член 5 от Устава на НАТО на наша територия: военна мощ, в случай че народът ни не поумнее и не отхвърли великоруските упоритости.

И във втория сюжет отново ще имаме приложението на член 5, тъй като ролята на Ердоган е ясна: Троянски кон в НАТО на османския, мюсюлманския краен шовинизъм, чийто стратегически цели – да погребем Запада и да поемем ръководството на света, съответстват и с съветските, и с китайските цели в първата им част.

***

Добре пристигнали в оня свят, за който преди десетилетия предизвести великият политолог Самюъл Хънтингтън – конфликта на цивилизациите, на който съм посветил десетки ТВ излъчвания и разбори.

Дойде време разделно: коя цивилизация ще избере България!

В човешката история до момента конфликтът на цивилизациите постоянно е приключвал с изгубването на едната страна от цивилизационното уравнение, а прекомерно постоянно – и с изгубването на нейния притежател – народ или нации.

Време разделно: съветската цивилизация, китайската цивилизация, мюсюлманската цивилизация и елементи от зараждащата африканска цивилизация преследват една и съща цел: затриването, подчиняването на това, което назоваваме европейска цивилизация като основа, а по-общо – Запада.

Аз имам прогноза кой ще победи, въпреки и мъчно, в този героичен конфликт в идващите години десетилетия на битка сред актуалност и напредък с отминалост и назадничавост и на чия страна би трябвало да се наредим.

Българските политици постоянно са избирали неправилната позиция. И българският народ или я е приемал покорно или я е посрещал с аплодисменти, с цел да заплаща след това горчивата цена на избора си.

С този избор, който следва, заплащане няма да има: победените народи ще бъдат премахнати, а народите им – попилени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР