„Случаят в Битоля е очевидна провокация, която не мисля, че

...
„Случаят в Битоля е очевидна провокация, която не мисля, че
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Русия сбъдна най-лошите си кошмари, след 100 дни е ясно, че Украйна няма да изчезне от картата

„ Случаят в Битоля е явна провокация, която не мисля, че идва от национално равнище, а от кръгове, които не са заинтригувани да се води разговор сред България и Северна Македония. За мен е значимо по какъв начин той ще продължи. Двете страни подписаха двустранен контракт и това беше дълъг и сложен развой. Неговата цел е да отбрани ползите на двете страни. Когато се приказва за решение на разногласия сред две страни, се търсят гаранти от Европейски Съюз “. Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски.

„ Над България няма напън. Гарантите се търсят не с цел да се постанова напън, а с цел да се извърши договорът. Когато съм преговаряла за участие в Европейски Съюз, е имало изискване страната ни да бъде в положителни връзки със съседите си. За мен е притеснително, че външният министър Теодора Генчовска приказва за две или три външни политики, тъй като виждаме, че президентът също има своя позиция. Разнобоят в позициите ще отслаби българската позиция “, сподели още Нейнски.

„ За 100 дни стана ясно, че Украйна ще продължи да съществува да съществува на географската карта, а Русия загуби публичното мнение в Европа и в света, а образците са безбройни. Тя се опита да култивира публичното мнение, само че виждаме невиждано обединяване. Една война не е единствено, с цел да спечелиш територия. Русия губи в Украйна. Колко ще продължи войната, никой не знае, само че загубата на публичното мнение ще нанесе големи вреди на съветската стопанска система. Имаше един миг във войната, когато Зеленски беше подготвен да договаря за неутралитет и да се откаже от НАТО. След това, което се случи в Мариупол, е доста мъчно за президента към този момент да търси еластичност за изхода от войната. Русия на процедура сбъдна най-лошите си кошмари – НАТО се доближава още повече до нея “, разяснява договарянията Швеция и Финландия да се причислят към алианса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР