Случаят със зловещата находка на се разплита постепенно от разследващите.

...
Случаят със зловещата находка на се разплита постепенно от разследващите.
Коментари Харесай

Не 7, а над 50 трупа може да "изскочат" от гората край Банкя, гробарят с кошмарни признания

Случаят със злокобната находка на се разплита последователно от проверяващите. Установен е " гробокопач ят ", който е направил страшни признания. Вероятно ще се окаже, че нелегално зааровените остатъци до гробищен парк в Банкя са над 50.

Една от версиите е, че става дума не за убийства, а за нелегално заровени възрастни хора. Разследващите не престават изясняването на случая и идентифицирането на самоличността на умрелите.

Гробарят, който е арестуван, обяснил, че от няколко години се занимава с противозаконната активност. С решение на прокуратурата  остава в ареста за 72 часа.

По първични данни не става дума за убити, а за нелегално заровени хора, живели в разнообразни приют и в столицата. Предполага се, че мъжът е предложил уреждането на кремация, само че това не се е случило. 

За да бъде открита самоличността на заровените тела, ще бъдат назначени ДНК експертизи.

Бусът на траурната организация, с която арестуваният е работел, е регистриран на името на 23-годишна жена.  

Гробището край село Клисура, където бяха открити труповете, е малко и е употребява рядко. Това е и повода телата да не бъдат открити дълго време. В събота там е имало заравяне и локалните хора забелязали, че някои от гробовете са недобре затрупани. Тогава те подали сигнал. 

Междувременно от Министерство на вътрешните работи обявиха следното: " Столичните служители на реда работят за изясняване на случай на огромна скица за нерегламентирани погребения. Сигнал за открити гробове на в околност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от локален гражданин.

Предприети са незабавни  полицейски дейности. Извършен оглед, открити са заровени тела на умряли.

Образувано е досъдебно произвеждане. Уведомена е прокуратурата.

Предстоят сложни процесуално- следствени действия – спомагателни огледи, разпити, претършуване, уточняване на съпричастни към незаконните погребения.

По случая е арестуван мъж, на 51 години, който, по първични данни, правил погребенията вместо кремиране. Повдигнато му е обвиняване по член 209 от Наказателен кодекс. Наложена му е мярка задържане за период до 72 часа.

Работата по случая продължава под наблюдението на СРП ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР