Случаят с отравянето на Емилиян Гебрев е подценен от страна

...
Случаят с отравянето на Емилиян Гебрев е подценен от страна
Коментари Харесай

Случаят Гебрев да се отвори отново, зове Цветан Цветанов

Случаят с отравянето на Емилиян Гебрев е недооценен от страна на българските управляващи. Това самопризнание прави Цветан Цветанов в изявление за БГНЕС. В Чехия се следи едно обективно следствие, което не е подценило нито една от версиите още в началния стадий.

" Надявам се, че въпреки всичко в този момент са събрани задоволително доказателства и към този момент има някакво оживление ", декларира Цветан Цветанов

Ако са изяснени безусловно всички обстоятелства и условия към едно такова отравяне, в този момент, когато към този момент излиза поетапно някакви информации, може фактически да се направи обективно и изцяло следствие, въпреки и няколко години по-късно, и да стане ясно на цялата демократична общественост, че Русия има отношение към този случай. " Убеден съм, че следствието на чешките управляващи и информацията, която те ще споделят с партньорските служби, ще даде отговори на доста въпроси, които сега си задаваме ", декларира Цветанов.

Според Цветанов би трябвало да се огледа деликатно и у нас 2014 година, когато имаше 4 детонации на територията на военнопромишлени комплекси. " Това значи, че фактически ние сме под непрекъснат напън от страна на Русия, само че също по този начин и българското държавно управление до момента обслужваше съветските ползи. "

Цветан Цветанов напомня, че на апела му за изпъждане на съветски дипломати и да бъдем тогава солидарни с Англия след атентата " Скрипал ", освен че не е бил подсилен с дейности, а признава, че е бил смъмрен от страна на Борисов и съветския дипломат. Според него даже и тогава Бойко Борисов не е боравел с цялата информация от нашите евроатлантически сътрудници, с цел да може фактически българското държавно управление да взема съответна позиция и респективно Министерство на външните работи. Така, че можем да кажем, че и двете. Но даже една Унгария тогава, която е обвързвана с съветски и китайски ползи, изгони съветски дипломати. България беше пасивна.

България е под непрекъснат напън от страна на Русия, българското държавно управление до момента обслужваше съветските ползи, разяснява още водачът на " Републиканци за България ". Той слага настоящия проблем, че фокусирани във вътрешнополитическата рецесия у нас, българската политика няма позиция по значими стратегически проблеми, които засягат сигурността и бъдещето на страната. Готвената проверка на ръководството в последните 10 години може да блокира в допълнение ръководството на страната и ще опълчи институциите, споделя с паника Цветанов. Според него би трябвало да се направи проверка по една, две до три тематики, като да вземем за пример газопровода " Турски поток ", който е част от значимостта да се противопоставим на съветската хибридна опасност. Защото газопроводът " Турски поток " коства 3 милиарда лева на българския поданик, рискът е единствено за България, само че той усилва въздействието на Русия. Този водопровод стана прекомерно бързо, носи голям риск за фискалната политика на страната поради изтеглените заеми от " Булгартрансгаз " и не обслужва националния интерес.

Проблем е, че е сега страната ни е в политическа рецесия. Държавата се намира в турбулентност и тя може би ще продължи няколко месеца. За нас, Републиканци за България, актуализацията на бюджета е първа и неотложна задача, само че и външната политика не би трябвало да остава на назад във времето, защото това носи риск за националната сигурност, настоя Цветанов.

" Хората сега не се интересуват от външна политика, тъй като имаме доста вътрешни проблеми. Това е преференциално за политиците, залагащи на популизма. България отсъства от огромните политически решения, които могат да бъдат основни за развиването й. "

" Знаем каква беше реакцията на Румъния, на Прибалтийските републики, позицията на НАТО. Ние единствено в общи линии подкрепихме позицията на НАТО, само че в действителност не се противопоставяме на това, което се случи и никой не приказва по тази тематика. " И през годините обратно постоянно, когато България е трябвало да има някаква позиция, тя се е снишавала, една Румъния има постоянно по-категорична позиция, даже и за протичащото се в Украйна.

България трябваше да има по-ясна и безапелационна позиция, тъй като Черноморието е основно за развиването на нашия район. С държанието си Москва блокира всевъзможни черноморски начинания. Може би би трябвало да се търси вид за участието на Украйна в НАТО, с цел да стане част от стабилността в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР