Случаят с несправедливо наложените санкции за липса на винетки на

...
Случаят с несправедливо наложените санкции за липса на винетки на
Коментари Харесай

Хората с несправедливи глоби за винетки от село Пролеша на среща с главния прокурор

Случаят с незаслужено наложените наказания за липса на винетки на жителите от село Пролеша стигна и до основния прокурор Иван Гешев, който през днешния ден се срещна с част от пострадалите. Върховната административна прокуратура е сезирала Министерски съвет по случая. Целта е да бъде поправена неточност в разпореждане от 2020 година, с което да отпаднат санкциите за десетки хиляди левове на пострадалите.

В търсене на решение на казуса с незаслужено наложените наказания пострадалите поданици на село Пролеша се срещнаха с основния прокурор.

Вера Александрова: " Наказателните постановления към този момент стартират да излизат дейно на всички. Повече от 200 индивида, които са при нас - общо 90 хиляди на тази камера ".

Според пострадалите макар решението на Министерския съвет от февруари 2020 година, че " жителите на село Пролеша не следва да заплащат винетни такси при пътешестване до София ", камери на АПИ са заснемали колите им. Ефектът - наложени санкции за хиляди левове в продължение на повече от 2 години, без никакво съобщение.

Георгина Петрова: " Търпението ни се изчерпва. Инфарктно е не санкциите 190 хиляди, а инфарктно е това, че нито една институция не желае да поеме отговорност. Това е най-страшното ".

Иван Миланов: " Категорично никакво политизиране на въпроса. Тук става въпрос за явен административен акт, който е сбъркан ".

Георгина Петрова: " До ден сегашен на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие стои, че София - Пролеша е освободена от винетна такса. Не мога да схвана що за безочливост е това нещо ".

По време на срещата обвинител номер едно е уверил жителите на Пролеша, че прокуратурата ще направи всичко допустимо да отбрани хората от административния произвол, в случай че подобен бъде открит. Върховната административна прокуратура е сезирала Министерския съвет, да извърши корекция на очевидна фактическа неточност. И още - ДНСК ще би трябвало да извърши инспекция на употребяваната от пътната организация стационарна камера в този пътен сектор, за която се твърди, че е противозаконна.

Десислава Пиронева - заместник-главен прокурор: " Преценихме, че освен случая не е значим, а е извънредно значим и касае публичен интерес в съответната обстановка. Сроковете, които сме определили, следва да са действително търпими, само че са къси убеждавам ви ".

Жителите на Пролеша показаха вяра въпросът да бъде позволен в границите на седмица. Ако това не се случи ще изискат среща със служебния министър председател Гълъб Донев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР