Случаят с нападките на депутата Антон Тодоров срещу журналиста от

...
Случаят с нападките на депутата Антон Тодоров срещу журналиста от
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Трети полюс на властта може да се формира около президента

Случаят с нападките на депутата Антон Тодоров против журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев не е първият случай. Имаше сходен случай, когато тогавашният министър Вежди Рашидов насочи закани към журналиста Георги Ангелов.Това е жанр. Това сподели пред БНР професор Ивайло Дичев. " Очевидно е, че ръководещите желаят да държат на къса каишка медиите. Въпросът е дали съществува журналистическа общественост. Има апел да се бойкотира този персонаж - Антон Тодоров, да не се кани в медиите. Нещо би трябвало да се направи ", съобщи професорът.

Според Ивайло Дичев Борисов няма да купува самолети. " Той гледа да отсрочи тематиката и да си резервира парите. Представят ни се подправени тематики, вместо да извадят същината на въпроса - трябват ли ни самолети, или не ни трябват ", добави професорът.

В разбора си на политическата обстановка в страната проф. Дичев разяснява: " Навсякъде по страната са овладени всички места от съществуващите партии и по тази причина не могат да се впишат нови партии. От една страна тръгнахме към формализиране за детайлите. От друга страна - виждаме, че всички поръчки се печелят все от едни и същи хора. Възвърна се партийният модел на ръководство, какъвто беше при социализма. Трябва да си член на ръководещата партия., с цел да растеш нагоре. От друга страна, не може конкурс за най-дребната поръчка. Проблемът е комплициран, би трябвало да се откри модел на развиване.

В умозаключение проф. Ивайло Дичев сподели: " Макар че Българска социалистическа партия поддържа президента Радев, той има някаква специфичност, към него има разнообразни хора. Той има упоритости. Има опция за поява на трети полюс на власт - центристки. Затова Борисов вижда в него конкурент ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР