Случаят с апартаментите далеч надхвърли обхвата на една имотна сделка,

...
Случаят с апартаментите далеч надхвърли обхвата на една имотна сделка,
Коментари Харесай

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

" Случаят с жилищата надалеч надвиши обсега на една имотна договорка, тъй като директно рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността. ".
Това съобщи президентът Румен Радев в Кюстендил в отговор на въпрос къде е липсващ моралът в политиката.

Повод за въпроса към него са последните имотни покупко-продажби на ръководещите, най-актуалните измежду които са новите жилища на водача на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов , на правосъдния министър Цецка Цачева и на депутата Вежди Рашидов .
Общото сред тримата е, че избират дипломатическия столичен квартал " Изток " и са от една и съща политическа мощ.
 Хамид Хамид за жилищата на Цветанов:
Хамид Хамид за жилищата на Цветанов: " Колкото повече, толкоз повече! "

Хубаво е всеки да има някакво жилище, което да населява, уверен депутатът от Движение за права и свободи

Очакванията на президента са, че антикорупционната комисия, чиито членове са назначени и следени от Цветанов, няма по какъв начин да го проверява: " по беззъбия закон, натрапен от самия него ".

" Ако това не се случи, в действителност можем да имаме сериозен проблем . И по тази причина следващото, съгласно мен, обезпечено оневиняване на господин Цветанов ще се размине с моралните присъди на обществото. Това е огромният проблем, който ни чака ", сподели президентът.

Радев напомни, че по време на годишния си доклад през януари е призовал Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) и другите органи да навлязат и в усърдно отбягвания периметър на властта .

" Много ясно споделих, че в случай че това не се случи, търсенето на правдивост и отмъщение може да излезе отвън рамките и механизмите на закона ", акцентира Румен Радев.
 Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими парцели
Сидеров: Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими парцели

Лидерът на " Атака " съпостави гербера с Кисинджър поради совалките с " Воля " и Съюз на демократичните сили

Запитан какво е наложило основаването на Стратегическия съвет , който е на негово послушание и опция на какво е той, Радев сподели, че не става въпрос нито за партия, нито за служебно държавно управление в сянка .

" Ролята и функционалностите на този съвет са ясно разказани в указа , с който съм го назначил, а това е търсене на идейна опция на статуквото, търсене на стратегически решения за бъдещето на България ", уточни президентът.

Припомняме, ръководител на Стратегическия съвет е Иво Христов . В него са специалисти от разнообразни сектори - стопанска система, енергетика, театрознание, дипломация.

Държавният глава чака в петък управлението на ЦИК, с цел да се разиска тяхната подготвеност и всички нужни ограничения за провеждането на спокойни, почтени и транспарантни избори.

В Кюстендил на празника на пролетта Румен Радев разяснява и идното съвещание на парламентарната комисия по вероизповеданията. Той се надява Народното събрание да излезе с умно и заслужено решение във връзка с отговорностите на религиозните общности.

" Много по-важно е народни представители, ръководещи, политици и изключително ръководителите на вероизповеданието в България никога да не спекулират с етническия мир , а да работят за единението на българския народ, не за неговото делене ", добави Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР