Случаят, при който дървета са изсечени в Борисовата градина, вече

...
Случаят, при който дървета са изсечени в Борисовата градина, вече
Коментари Харесай

Прокуратурата се захваща със сечта в Борисовата градина

Случаят, при който дървета са изсечени в Борисовата градина, към този момент е обект на следствие от Софийската районна прокуратура. Това излиза наяве от малко на държавното обвиняване.

Както и Клуб Z писа, в първите дни на февруари бе установено, че голям брой дървета са били изсечени в парка в региона на къпалнята " Мария Луиза ".

Председателят на СОС Георги Георгиев незабавно прикани Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да се намесят. Той обаче сподели, че да си откупи назад общината къпалнята, ще коства 20-30 млн. лева

" В сигнала, изпратен до СРП, се показва, че жители са сезирали общината за стартирано отрязване на дървесна растителност и нахлуване на тежка машинизация в североизточната част, граничеща с обсерваторията и постройките на къпалня „ Мария Луиза “ на територията на Борисовата градина ", пишат през днешния ден от държавното обвиняване.

" Абсолютно нелегално, без разрешение, бяха изсечени дървета в сърцето на Борисовата градина ", каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Столичния общински съвет на съвещанието му в четвъртък предходната седмицата.

Кметът на столичния регион „ Средец “ Трайчо Трайков и представител на сдружението „ Парк Мария Луиза “ също бяха изслушани от общинските съветници. След това пред журналисти Трайчо Трайков назова случилото се „ безочливост “ и дефинира сечта като „ предумишлено деяние “.

Тодор Тодоров, прокурист на сдружението, което по контракт би трябвало да възвърне къпалнята „ Мария Луиза “, съобщи че премахването на живи дървета е неточност и компанията тепърва ще ревизира по какъв начин и за какво се е случило това.

След голям брой премеждия през десетилетията, свързваната най-често с някогашната формация ВИС софийска заележителност, в този момент се счита за благосъстоятелност на компании към Румен Гайтански-Вълка.

Ето и цялостния текст на прокурорското известие:

Софийска районна прокуратура стартира инспекция във връзка със сеч на дървета в Борисовата градина

Софийска районна прокуратура (СРП) стартира инспекция след сигнал, подаден от Столична община във връзка със сеч на дървета в Борисовата градина в гр. София.

В сигнала, изпратен до СРП, се показва, че жители са сезирали общината за стартирано отрязване на дървесна растителност и нахлуване на тежка машинизация в североизточната част, граничеща с обсерваторията и постройките на къпалня „ Мария Луиза “ на територията на Борисовата градина.

В Софийска районна прокуратура неотложно е формирана кореспонденция и е стартирана инспекция по случая, която е предоставена на СДВР-МВР.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР