Случай за историята в българския културен живот!Отдавна не се е

...
Случай за историята в българския културен живот!Отдавна не се е
Коментари Харесай

Чудо! Какво става на концерта на Лили Иванова

Случай за историята в българския културен живот!

Отдавна не се е е случвало такова знамение - целият политически и артистичен хайлайф е на едно място - на бутиковия концерт на Лили Иванова в Народния спектакъл „ Иван Вазов “, написа Епицентър, бг.
-->
Председателят на парламента Росен Желязков, вицепрезидентът Илияна Йотова, президентите Първанов и Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерите на ГЕРБ, на Българска социалистическа партия, на Движение за права и свободи, на Политическа партия, на " Възраждане " са на първи балкон в залата, вперили взор към сцената, където Лили Иванова ще изнесе бутиков концерт с най-големите шлагери от блестящата си кариера.

Специално за събитието пристигна принц Кирил, който съпровожда майка си царица Маргарита. В най-престижната зала на българската просвета са депутати, министри, дипломати, посланици, генерали, лекари, предприемачи. Такова единение на нацията от години не сме следили.

На концерта ще бъде показана и книгата „ Лили Иванова. Моят персонален дневник “, която съдържа мисли на певицата за Бог, България и публиката, които тя е записвала през последните 15 години. Събрани са и част от интервютата на Лили Иванова от последното десетилетие. Показани са и всички нейни награди, измежду които са двата наградата „ Златен Орфей “, десетки държавни и интернационалните музикални оценки. " За последните 30 години, когато в България всичко се оплюваше и оттичаше в канала, когато идолите са сринати, Лили си остана на пиедестала. Сама с ветровете. Разпъваха я, ненавиждаха я, сриваха я, само че тя все намираше сили да се изправи.

И през днешния ден всички се чудят - от кое място извира тази сила? Откъде идва този издръжливост? Лили обича компликациите - за нея те значат, че човек е спечелил повече в живота и му оказват помощ да върви единствено нагоре, а това е кредото на Лили Иванова ", разказва редакторът на книгата Валерия Велева.

Бутиковият концерт в София второто събитие от турнето на Лили Иванова, което стартира в Благоевград на 10 май, следват Варна – 14 юни и 28 ноември, Велико Търново – 16 юни, Плевен – 20 юни, Бургас – 7 август, Созопол – 9 август, Пловдив – 12 август, Стара Загора – 17 август, Добрич – 4 септември, Враца – 18 септември, Хасково – 20 септември, Русе – 20 ноември.На 15 и 16 декември певицата ще има два поредни концерта в зала 1 на НДК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР