Случаите на заразени с коронавирус в Китай може да са

...
Случаите на заразени с коронавирус в Китай може да са
Коментари Харесай

Учени: Повече от 230 000 са заразените с коронавирус в Китай

Случаите на инфектирани с ковид в Китай може да са четири повече от формалните данни , демонстрира изследване на откриватели от Хонконг, написа " Гардиън ".

Предполага се, че повече от 232 000 души са се заразили с новия Covid-19 при първата вълна в континенталната част на Китай.
 Помпео: Китайските комунисти не оповестиха в точния момент на СЗО за ковид
Помпео: Китайските комунисти не оповестиха в точния момент на СЗО за ковид

На конференция Помпео също упрекна Пекин, че не е съобщил, че вирусът се предава от човек на човек

В континенталната част на Китай бяха доказани повече от 55 000 случая към 20 февруари , само че съгласно изследването на учени от Училището по публично здраве към Хонконгския университет, оповестено в авторитетното издание " Лансет " , действителният брой на инфектираните е доста по-голям, в случай че се вземе под внимание по-късно променената формулировка за случай с Covid-19.

В изследването са оценени данните до 20 февруари, събрани от задачата на Световната здравна организация (СЗО) в Ухан. Изчислено е, че всяка от първите четири промени на определението е нараснала засечените и преброените случаи сред 2,8 и 7,1 пъти.
 Шести ден без жертви на ковид в Китай
Шести ден без жертви на ковид в Китай

Шест са импортирани от чужбина, а четири са публикувани на локално равнище

Учените заключават, че до 20 февруари 2020 година е имало 232 000 случая в Китай, а не 55 508 доказани случая , както китайските управляващи оповестяват.

След събирането на повече информация за вируса и увеличение на потенциала на лаборатории за тестване, определението за доказан случай е разширено и включва случаи с по-леки признаци или без епидемиологични връзки с Ухан или други познати случаи.
 Китай блокира съветската граница поради COVID-19, $700 за залавяне на незаконни
Китай блокира съветската граница поради COVID-19, $700 за залавяне на незаконни

Затвориха град Харбин...

Китай сега удостоверява за повече от 83 000 случая.

Много страни подлагат под подозрение представяните от Пекин публични данни за инфектираните и умрелите от новия вирус. Миналата седмица беше разкрито, че смъртността в Ухан е 50% по-висока от формалните известия.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 169 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,6 млн. случая и над 183 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 713 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР