Случаите на заболяване от грип в Хърватия се увеличават, мъж

...
Случаите на заболяване от грип в Хърватия се увеличават, мъж
Коментари Харесай

Регистрираха първи смъртен случай от грип в Хърватия

Случаите на заболяване от грип в Хърватия се усилват, мъж на междинна възраст с голям брой хронични болести е умрял в Инфекциозното поделение на болничното заведение в хърватския град Славонски брод. Става дума за мъж, роден 1958 година, който не е бил имунизиран и е имал съпътстващи болести, сподели пред Хърватската национална телевизия (ХРТ) доктор Анте Цвиткович, шеф на Института за публично опазване на здравето в Бродско-Посавската област.
По данни на Хърватския институт за публично опазване на здравето (ХЗЗО) към вчерашния ден в Хърватия са регистрирани 1759 случая на сезонен грип.
Иван Горник, началник на Обединения незабавен болничен банкет (OHBP) на Kлиничния болничен център  „ Загреб “, заяви за ХИНА, че през последните 10 дни, заради грипа, броят на пациентите, идващи в незабавното поделение, се е нараснал доста, което не е изненадващо, защото хората не са имунизирани против сезонния грип, а наличната ваксина покрива преобладаващия сега вариант на грип A/H1N1.
Очаква се в идния интервал грипният напън да се ускори с оглед празничните събирания, затворените пространства и връщането след ваканцията на учениците в учебните заведения.
Въпросът е какво ще се случи след новогодишните празници, споделя Иван Горник и отбелязва, че увеличеното идване на пациенти в незабавното поделение не е единствено " за сметка на грипа ", а и на огромен брой други вирусни респираторни инфекции, в това число пневмония.
Той уточни, че грипът нормално няма трагична клинична картина при здрави и младежи, само че за жалост и такива идват в незабавното и прикани хората с леки признаци да не идват и да натоварват системата, защото по този метод се удължава чакането на нуждаещите се от сериозна здравна помощ.
В момента най-вече заболели от грип има в три хърватски области - Пожешко-Славонска, Бродско-Посавска и Крапинско-Загорска. В Бродско-Посавска област, където седмично се записват повече от 200 заболели от грип, е регистриран и първият смъртен случай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР