Случаите на коронавирус в света надхвърлиха 25 млн., а новият

...
Случаите на коронавирус в света надхвърлиха 25 млн., а новият
Коментари Харесай

Посочиха голямата разлика между България и Германия в битката с COVID-19

 Случаите на ковид в света надвишиха 25 млн., а новият епицентър е Индия - над 78 хиляди инфектирани единствено за денонощие. Редица европейски страни също не престават да регистрират растеж на инфектираните. Германия и Испания означиха най-големия си брой новозаразени от месеци насам.

Анестезиолог и реаниматор в болница в Германия - доктор Борис Таблов, уточни в " България заран " по Bulgaria ON AIR, че смъртните случаи у нас са параметър, който изисква внимание. Той е на мнение, че би трябвало да се огледа кои здравни заведения се показват най-добре, да се съпостави с тези с по-лоши резултати и да се потърси организационно-техническа причина.

" В Германия процентно новите случаи са доста по-малко. В България няма типов обединен метод. В Германия от време на време излизат с методични рекомендации към всички сътрудници. В България е оставена всяка болница да има собствен личен метод, което е част от казуса ", разяснява доктор Таблов пред

Той посочи, че в Германия има координационни щабове, които обменят информация и нещата са регламентирани. На равнище болница пък никоя компетентност не работи сама за себе си.

" Ежедневно обменяме хрумвания с сътрудниците от другите специалности. Визитациите на пациентите в коронавирус поделение се правят дружно, всеки пациент се разисква. Няма по какъв начин работата да се остави на една единствена компетентност ", описа доктор Таблов.

По думите му институтът " Робърт Кох " е централата, която събира и обработва цялата информация. Периодично от института спускат насоки към работещите в здравната система.

" За момента знаем единствено няколко елементарни ограничения - носене на маски, отдалеченост, отбягване на събиране на огромни групи, миене на ръце... Все още няма нищо изрично, Германия не прави разлика. Не е огромна изненада, че броят на случаите набъбна. Подходът би трябвало да бъде типов ", сподели още доктор Борис Таблов.

Според него не би трябвало да има боязън, а да има схващане. Призивите на Ангела Меркел също били, че хората би трябвало да се отнасят с схващане към рестриктивните мерки, с цел да предпазят значителната част от работещата стопанска система. Да не се постанова и още веднъж и затварянето на учебни заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР