Случаите на едновременно заразяване с грип и коронавирус не са

...
Случаите на едновременно заразяване с грип и коронавирус не са
Коментари Харесай

Какво става ако ни атакуват грип и ковид? Отговаря вирусолог

Случаите на по едно и също време заразяване с грип и ковид не са необикновени. Грипът може да помогне като увеличи изявата на входната врата на коронавирус. Има догадка, че в първите месеци на 2020 година когато са циркулирали по едно и също време, грипът е оказал помощ на коронавирус. Според друга обява обаче когато са дружно, в никакъв случай не се намират на едно място в белия дроб. Грип " Камбоджа " не е по-опасен от всеки различен грип. Това изясни пред НоваНюз вирусологът проф. Радостина Александрова във връзка информациите за поява на 18 случая на новия грип у нас.

По думите й грипът може да бъде съществено заболяване. " Целта е 3/4 от уязвимите групи да се имунизират. Ефективността на имунизацията варират от 40% до 60%. Поставянето й понижава от 30% до 60% риска от затруднения. Имаме ниско имунизационно покритие и за грип ", показа тя. И добави, че всяка година 15-20% от популацията на Земята се инфектира с грип.

" От 1952 година насам има система за контрол към СЗО - повече от 120 лаборатории в доста страни целогодишно наблюдават грипния вирус. Два пъти в годината се събира комитет, който разисква какво да съдържа бъдеща ваксина ", изясни медикът. Според нея стихването на коронавирус вълната може би няма да стане по едно и също време във всички страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР