Случаите на дребна шарка в Европа ще продължат да се

...
Случаите на дребна шарка в Европа ще продължат да се
Коментари Харесай

Случаите на дребна шарка в Европа ще се увеличават

Случаите на дребна шарка в Европа ще продължат да се усилват през идващите месеци. За това предизвестява Европейският център за профилактика и надзор върху болесттите в последния си отчет по тематиката, заяви БНР. 

През януари и началото на февруари има повишаване на инфектираните с морбили в страните от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство. Това сочат данните на Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите. Регистрирани са седем смъртни случая поради заболяването – шест в Румъния и един в Ирландия.

Недостатъчното имунизиране и идният сезонен пик на вируса ще доведат до още заразявания.

" Никой не би трябвало да умира в резултат на морбили ", акцентира шефът на европейската организация Андреа Амон и подсети, че имунизациите са безвреден и ефикасен метод, с цел да се избегне ненужната загуба на човешки животи.

Еврокомисарят по опазване на здравето и сигурност на храните Стела Кириакиду дефинира като тревожна наклонността с увеличаващия се брой случаи на дребна шарка. " Това е извънредно заразна болест със съществени затруднения, изключително за децата и уязвимите лица ", уточни еврокомисарят.

Дребната шарка е опасност за хората от всички възрастови групи, само че най-опасна може да бъде за децата под петгодишна възраст, в случай че още не са имунизирани, както и за имунокомпрометираните пациенти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР