Случаите на домашно насилие в област Велико Търново бележат ръст

...
Случаите на домашно насилие в област Велико Търново бележат ръст
Коментари Харесай

МВР: С 68% са се увеличили случаите на домашно насилие в област Велико Търново

Случаите на домашно принуждение в област Велико Търново бележат растеж с цели 68% през първите шест месеца на годината по отношение на същия интервал през 2022 година. Това бе регистрирано от от Министерство на вътрешните работи по време на полемика с регионалния шеф , съобщи „ Българска телеграфна агенция “. Нейната цел бе да се усъвършенства координацията сред институциите за предварителна защита на домашното принуждение и подкрепяне на жертвите на районно равнище.

През първото полугодие на тази година 98 дами, три деца и десетима мъже от региона са подали сигнали за първото полугодие на тази година и са получили протекция, главно посредством издаване на заповеди за отбрана. За същия интервал на предходната година случаите са общо 66 .

Често жертвите на домашно принуждение отхвърлят да депозирам молби за издаване на заповед, заради отдалечеността на обитаемоте места и разноските за превоз. Такива случаи има да вземем за пример в Полски Тръмбеш и Стражица

От  страната на полицията бе обърнато внимание и върху още един сериозен проблем , а точно, че центровете за социална поддръжка нямат психолози , които да работят с жертвите на домашно принуждение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР