Случаен минувач забеляза странната буца и започва да копае. Под

...
Случаен минувач забеляза странната буца и започва да копае. Под
Коментари Харесай

Погребано живо куче, което приема съдбата си, докато случаен минувач не го открива и променя живота му.

Случаен минувач видя странната буца и стартира да копае. Под земята открива куче с примка на врата. За благополучие той съумява да избави животното.

Когато си мислиш, че си видял всичко и че човешката завист има някакви граници, се случва нещо сходно. Педро Динис разхождал кучето си в предградието на Париж, в Кариер сюр Сен, когато вижда странна буца в земята. Когато се доближил, той схванал, че тази буца в действителност е глава на куче… заровено живо.

Не вярвайки на това, което вижда пред себе си, той се втурва да изкопае горкото животно, което изглеждало изтощено и едва. Той нямал визия какъв брой време е прекарало животното там заровено в пясъка.

Докато клетото пале се опитвало да се освободи от клопката, домашното куче на Педро се погрижило с милувки да успокои животното и да го увери, че всичко ще бъде наред, и че е в сигурни ръце.

 Без заглавие-2

Мъжът траял да копае и лека-полека почнал да вижда лапите на животното.

 Без заглавие-3

След като Педро и кучето му, съумяват да извадят животното от окопа, мъжът й дал вода. Горката била доста обезводнена.

Ядосан от това, на което се натъкнал, Динис качил фотосите във Фейсбук, презирайки този акт на свирепост и наблягайки, че има закони, които могат да осъдят човек на до 2 години затвор и да го принудят да заплати санкция от 30 000 евро в случаи на свирепост към животните.

Историята му взривява обществените мрежи и в последна сметка Динис имал защо да чества: с помощта на чипа на кучето твластите съумяват да открият притежателя, който бил задържан в дома му.

По време на правосъдния развой, стопанинът отхвърля да го е направил, само че правораздаването било безмилостно. По време на правосъдното съвещание притежателят на кучето показал, че тя е избягала от вкъщи си, само че управляващите не му повярвали. Кучето му било на 10 години и имал тежък случай на артрит, тъй че версията му просто не била безапелационна.

Мъжът бил съден по обвинявания в свирепост към животните.

Понякога не осъзнаваме какъв брой зли могат да бъдат хората, само че положителното е също толкоз мощно и е на всички места към нас и макар, че от време на време мислим, че губим борбата, бъдете сигурни, че любовта, състраданието и емпатията ще избави света и ще е постоянно с едни гърди напред.

 img_6711

Днес кученцето се възвръща и е в любящо приемно семейство, където ще прекара почтено остатъка от дните си, заобиколено от грижа и благополучие.

Споделете тази публикация с вашите другари!

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР