Словенците от LAIBACH ще се развихрят на сцената на Античния

...
Словенците от LAIBACH ще се развихрят на сцената на Античния
Коментари Харесай

Култовите LAIBACH с уникален музикален спектакъл на Античния

Словенците от LAIBACH ще се развихрят на сцената на Античния спектакъл през септември. Това оповестиха преди минути уредниците от Blue Hills events. Точната дата на шоуто е 18 септември, като групата ще свири заедни с Оркестъра и хора на Държавната опера в Пловдив с диригент Константин Добройков.

Организаторите дават обещание неповторимо шоу, което ще бъде само и особено за Пловдив. То няма да е част от стратегия на турне, а ще е нещо особено основано и показано единствено веднъжи то пред пловдивчани и гостите на града. Програмата ще включва хитови осъществявания и разтърсващо мапинг шоу измежду атмосферата на Античния спектакъл.

„ Това няма да е концерт в зала, а приобщаване на едно историческо пространство към концепцията на актьор от международна арт класа, със жанр, който съдържа мултидисциплинарни практики – от известната до високата просвета, обхващащ мощни препратки към историята на изкуството - от класическо и авангардно до социалистически натурализъм и поп арта “, разпалват любознанието уредниците.

Миналото на LAIBACH крие не едно особено и незабравимо тяхно осъществяване - през август 2015 година те стават една от първите групи от Запада, която свири в херметически запечатаната Северна Корея, събитието и цялото посещаване е документирано във кино лентата Liberation Day.

LAIBACH са фетиш, който построи в цяла Европа жанр от почитатели. Те се самопровъзгласиха за „ инженери на човешката душа “. Техният милитаристичен жанр, пропагандистки прокламации и тоталитаристки изявления пораждат многочислени диспути за тяхното фактически художествено и политическо кредо.

По време на 40-годишната си кариера LAIBACH, чиито членове живеят в Любляна, са издали съвсем 40 албума.

Билетите за този неповторим театър са с цени 60 лева, 70 лева, 80 лева и към този момент са в продажба Събитието се реализира с поддръжката и партньорството на община Пловдив, уредник Blue Hills Events.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР