Словенският ски курорт Кранска гора ще приеме два старта за

...
Словенският ски курорт Кранска гора ще приеме два старта за
Коментари Харесай

Кранска гора замени Марибор за два старта от Световната купа при жените

Словенският ски курорт Кранска гора ще одобри два старта за Световната купа при дамите, които трябваше да се проведат в Марибор, само че бяха отсрочени поради топлото време и неналичието на сняг.

Организаторите оповестиха, че надпреварите, които по програмата трябваше да се проведат на 8-9 януари в Марибор, са преместени в Кранска гора за същите дати: на 8-и е гигантският слалом, а на идващия ден е слаломът.

Двете надпревари евентуално ще са първите за Микаела Шифрин след прекаран КОВИД-19. Американската звезда в женските алпийски ски даде позитивен тест и пропусна стартовете в Линц, Австрия, а най-вероятно няма да бъде подготвена и за първото съревнование за новата година в Загреб идния вторник.

Пистата "Подкорен " в Кранска гора замества Марибор за четвърти път в последните пет години. Финалът на пистата в Марибор е едвам на 340 метра над морското ниво и уредниците имат съществени проблеми с високите температури в тази част и мъчно основават условия, подобаващи за старт от Световната купа.

Марибор е едно от класическите трасета, като там са се провели 68 надпревари при дамите след основаването на Световната купа през 1967 година. Единствено Кортина д'Ампецо, Вал д'Изер и Лейк Луис са приемали повече стартове при дамите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР