Словенският съдия Славко Винчич, който утре ще ръководи финала в

...
Словенският съдия Славко Винчич, който утре ще ръководи финала в
Коментари Харесай

Реферът Винчич за трети път на финал в Лига Европа

Словенският арбитър Славко Винчич, който на следващия ден ще управлява финала в шампионата Лига Европа сред Айнтрахт (Франкфурт) и Рейнджърс (Глазгоу), прави същински хеттрик в този шампионат, написа уеб сайтът на УЕФА.

42-годишният словенец към този момент е бил четвърти арбитър на финала в Гданск предходната година, когато играха Виляреал и Манчестър Юнайтед. Също по този начин през 2017 година е бил спомагателен помощник рефер зад вратата на мача на Аякс и Манчестър Юнайтед, който се игра в Стокхолм. По този метод дипловираният телекомуникационен инженер от Марибор ще направи хеттрик от финали в Лига Европа.

" Изпълнен съм с страсти, горделивост и благополучие “, споделя той за специфичната си задача на следващия ден вечер в изявление, оповестено на страницата на УЕФА. " И също по този начин съзнавам отговорността, която ми се дава. Сега най-важното е да остана крепко стъпил на земята. А също по този начин да се съсредоточа и да се приготвя душевен и физически дружно с моя екип, тъй че да сме изцяло подготвени за предизвикването на този край ", споделя Винчич, който е татко на две деца.

Винчич признава, че огромната му обич е баскетбола. Но е станал арбитър, поощрен от чичо си. Братът на татко му няма кой знае каква кариера, просто е стигнал до тъчрефер в съюзната лига на Югославия и по-късно в словенското състезание.
Бригадата му включва помощниците на страничните линии Томаж Кланчник и Андраж Ковачич, а четвърти арбитър е Сърджан Йованович от Сърбия. Хората от стаята за видео-помощ на съдиите ще бъдат този път цели четирима. Главен ВАР-съдия е Паулус ван Букел (Нидерландия), а другите трима са Юре Прапротник (Словения), както и испанците Алехандро Ернандес Ернандес и Роберто Диас Перес де Паломар.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР