Словенецът Примож Роглич падна малко преди финална линия в 16-ия

...
Словенецът Примож Роглич падна малко преди финална линия в 16-ия
Коментари Харесай

Роглич падна преди финала, но съкрати изоставането си от лидера в Обиколката на Испания

Словенецът Примож Роглич падна малко преди крайна линия в 16-ия стадий на Обиколката на Испания, само че все съумя да съкрати осем секунди от изоставането си от водача в генералното класиране Ремко Евенепул от Белгия, който пък спука гума няколко километра преди края на стадия от Санлукар де Барамеда до Томарес.

Датчанинът Матд Педерсен завоюва стадия за втората си победа в тазгодишното издание на Вуелтата. Педерсен финишира първи за 4:25.29 часа. Втори в стадия остана германецът Паскал Акерман, а трети и Дани ван Попел от Нидерландия, двамата със същото време.

Роглич кървеше от дясното рамо, ръката и крайници, до момента в който пресичаше финала в 16-ия стадий. Трикратният първенец се стремеше към успеха, само че падна тежко 75 метра преди края, пробвайки се да настигне водещата група от четирима състезатели.

" Всички карахме на лимита на силите си. Жалко, че Роглич падна, той нямаше шанс. Надявам се, че не е потърпевш доста и ще може да продължи конкуренцията ", сподели Педерсен.

Роглич, който преследва невиждана четвърта поредна купа от Вуелтата, щеше да приключи най-малко пети в стадия, в случай че не беше злополуката, само че след случая остана 35-и.

В генералното класиране словенецът е втори на 1:26 минута от водача Евенепул. Трети е испанецът Енрик Мас на 2:01 минути от водача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР