Словенецът е с мандат до 2027 година Словенецът Александър Чеферин

...
Словенецът е с мандат до 2027 година Словенецът Александър Чеферин
Коментари Харесай

Преизбраха Чеферин за президент на УЕФА

Словенецът е с мандат до 2027 година
Словенецът Александър Чеферин беше избран отново за президент на Европейската футболна асоциация (УЕФА) за нов четиригодишен мандат. Чеферин одобри новия си интервал на ръководство с бурни аплодисменти от делегатите на Конгреса на централата в Лисабон.

Той пое поста през 2016-а година, откакто Мишел Платини беше отхвърлен. А както и през 2019-а година, по този начин и в този момент против него нямаше различен претендент за поста. Изборът му за президент на УЕФА автоматически го прави и вицепрезидент на Световната федерация по футбол (ФИФА).

" Това в действителност значи доста за мене! Да бъда президент на УЕФА е голяма чест, само че също по този начин и голяма отговорност ", съобщи Чеферин незабавно след избирането му на 47-ия Редовен конгрес на УЕФА.

Но за словенския юрист този мандат ще бъде финален, защото съгласно Устава на УЕФА никой към този момент няма право да управлява европейския футбол повече от три изборни интервала или 12 години. За Чеферин максимумът ще бъде 11 години – до 2027-а година, защото неговият първи е повърхностен за три години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР