Словашкият президент Зузана Чапутова получи Наградата за свобода, връчвана от

...
Словашкият президент Зузана Чапутова получи Наградата за свобода, връчвана от
Коментари Харесай

Президентът на Словакия получи Награда за свобода


Словашкият президент Зузана Чапутова получи Наградата за независимост, връчвана от немската демократична фондация " Фридрих Науман ", съобщи ДПА.

По време, само че и преди мандата си Чапутова се държеше като предан герой за идеята на върховенството на закона, правата на индивида и задълбочаването на процеса на европейско обединяване, разгласи фондацията, близка до демократичната немска Свободна демократическа партия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Наградата ще бъде връчена на гала във Франкфурт на 5 ноември.

На всеки две години от 2006 година насам фондацията удостоява с премията ярки персони " с съдбоносен принос за развиването на демократичното гражданско общество и одобряването на демократичните полезности и идеали по света ".

" След съветското нахлуване против Украйна тя зае ясна позиция против този акт на неправда и самоуверено се опълчи на забележителните благосклонности към режима на Путин измежду популацията на страната си ", съобщи фондацията. " Тя си извоюва огромно почитание по целия свят поради ясната си и безапелационна позиция. Зузана Чапутова е примерен демократ, жител, предан на родината си, и същински герой за идеалите на либерализма. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР