Словашкият премиер Роберт Фицо каза пред репортери след заседание на

...
Словашкият премиер Роберт Фицо каза пред репортери след заседание на
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия: Няколко държави от НАТО и ЕС обмислят изпращането на войски в Украйна

Словашкият министър председател Роберт Фицо сподели пред кореспонденти след съвещание на Словашкия съвет за сигурност, че няколко страни от Европейски Съюз и НАТО обмислят опцията да изпратят войски в Украйна в границите на двустранни съглашения с Киев. Премиерът акцентира, че словашкото държавно управление няма да утвърди изпращането на словашки военни в Украйна, оповестява .

„ Стратегията на Запада в Украйна се провали. Но желая да съм квалифициран градивно, макар че от тематиките, по които говорихме, ми настръхва кожата. От тях следва, че група страни от НАТО и Европейски Съюз обмислят да изпратят свои военни в Украйна въз основа на двустранни съглашения ", сподели словашкият министър председател.

Според Робърт Фицо изпращането на войски на НАТО и Европейски Съюз в Украйна няма да принуди Русия да направи отстъпки, а ще докара до ескалация на спора. Той съобщи, че Словакия ще даде единствено филантропична помощ на Киев.

Украйна е сключила двустранни съглашения за сигурност с Англия, Германия, Дания, Франция, Канада и Италия. Споразуменията не съдържат клаузи за изпращане на въоръжени сили на територията на Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР