Словашкият министър на здравеопазването Марек Крайчи заяви, че подава оставка,

...
Словашкият министър на здравеопазването Марек Крайчи заяви, че подава оставка,
Коментари Харесай

Словашкият министър на здравеопазването подаде оставка

Словашкият министър на опазването на здравето Марек Крайчи съобщи, че подава оставка, с цел да се решат различията в ръководещата коалиция, заяви Ройтерс. Разногласията породиха поради потреблението на към този момент неодобрената от Европейски Съюз съветска ваксина "Спутник V " против новия ковид, която сега минава развой на инспекция в Европейската организация за медикаментите.

Разрешение за потребление на тази ваксина в Словакия е било обещано от здравния министър, а министър председателят Игор Матович предходната седмица провокира съдружния спор, като заобиколи сътрудниците и подреди да се доставят колета от съветската ваксина.

Единството на ръководещата коалиция в този момент ще се резервира, а министър председателят Матович остава на поста си, макар че две от четирите партии в обединението желаеха оставката му, заяви словашкото радио, представено от ТАСС.

Марек Крайчи към този момент ще е ръководител на комисията по здравни въпроси на Народното събрание.

Първата пратка "Спутник V " беше доставена в Словакия на 1 март. По-рано Крайчи беше декларирал, че потреблението на съветската ваксина ще стартира от втората половина на март.

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР