Словашките шофьори на камиони ще блокират главния граничен пункт с

...
Словашките шофьори на камиони ще блокират главния граничен пункт с
Коментари Харесай

Словашките шофьори решиха: Блокират украинската граница от петък

Словашките водачи на камиони ще блокират основния граничен пункт с Украйна от петък , заяви асоциацията на превозвачите на камиони в страната UNAS, присъединявайки се към полските митинги за налагане на ограничавания против украинските водачи, предава Ройтерс.

Полските водачи на камиони, с цел да упорстват за по-строги условия за украинските си сътрудници.

Полски и словашки превозвачи на камиони се оплакват, че украинските превозвачи на камиони оферират по-ниски цени за услугите си и също така транспортират артикули в границите на Европейския съюз , а освен сред блока и Украйна.

Словашките водачи, само че ще стартират блокадата си на Граничен контролно-пропусквателен пункт Вишне Немеке/Ужгород от 15 часа (16 часа българско време) в петък.

" Целта на митинга е да се присъединим към превозвачите на камиони от Полша ", съобщи браншовата асоциация в изказване на страницата си във Фейсбук. " Не можем да ги оставим сами в борбата. "

Те споделят, че бизнесът им е бил подбит, откогато водачите на камиони от Украйна са получили изключение от условието на разрешителни за прекосяване след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година
 Полски водачи постановиха денонощна обсада на четвърти граничен пункт с Украйна
Полски водачи постановиха денонощна обсада на четвърти граничен пункт с Украйна

Те се причислиха към митинга на фермери на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Медика "

Вишне Немеке е единственият пункт на границата сред Словакия и Украйна, отворен за тежкотоварни камиони. UNAS съобщи, че блокадата няма да ограничи филантропичната помощ, военната поддръжка или доставките на гориво и охладена храна.

Полските водачи на камиони започнаха митинги този месец, настоявайки Европейски Съюз да вкара още веднъж разрешителна система за украинските водачи на камиони, влизащи в блока, и за водачите на камиони от Европейски Съюз, влизащи в Украйна, с изключения за филантропична помощ и военни доставки.

Украйна твърди, че митингът, който остави над хиляда камиона блокирани с дни в опашки, разпростряли се с километри вреди на нейната нежна стопанска система по време на война, като попречва износа и стопира доставките на съществени артикули като газ за моторни транспортни средства (LPG) в страната.

Киев също по този начин споделя, че филантропичната помощ е блокирана, което протестиращите отхвърлят.

Еврокомисарят по превоза Адина Валеан сподели в сряда, че Украйна и Европейски Съюз не могат да бъдат " взети за заложници " от блокадите на полските водачи на камиони, наричайки обстановката " неприемлива ".
 Украйна е подготвена да изтегля блокираните водачи на границата с Полша
Украйна е подготвена да изтегля блокираните водачи на границата с Полша

Около 3000 украински тира са блокирани на границата от полската страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР