Словашката опозиционна центристка партия Обикновени хора и независими личности спечели

...
Словашката опозиционна центристка партия Обикновени хора и независими личности спечели
Коментари Харесай

Словашката опозиция спечели парламентарните избори

Словашката опозиционна центристка партия " Обикновени хора и самостоятелни персони " завоюва безапелационна победа на вчерашните парламентарни избори. За нея гласоподаваха 25% от упражнилите правото си на избор.

След като господства на политическата сцена повече от десетилетие, ръководеща лява партия " Смер-социалдемокрация " в този момент остава на второ място с малко над 18 % от вота.

Лидерът на " Обикновени хора и самостоятелни персони " Игор Матович даде обещание неотложно да прокара антикорупционни ограничения в случай че бъде определен.

" Искам да изпратя позитивен сигнал към Европа, с цел да не се срамят от Словакия повече нашите европейски сътрудници. Защото Словакия беше корумпирана дупка в Европа, където публицисти биват убивани. Целта ни беше да победим мафията в лицето на партия " Смер ", сподели той.

Игор Матович има намерение да сформира ново държавно управление от опозиционни на сегашния кабинет партии, с които може да реализира болшинство от 90 места в 150-местния парламент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР