Словакия затвори границите си, за да спре разпространението на коронавируса,

...
Словакия затвори границите си, за да спре разпространението на коронавируса,
Коментари Харесай

Словакия и Румъния затварят гранични пунктове заради коронавируса

Словакия затвори границите си, с цел да спре разпространяването на ковид, като прекрати действието на разпоредбите за придвижване в Шенгенското пространство, съобщи ДПА.

Братислава вкарва от тази заран инспекции на преминаващите през граничните пунктове от всички прилежащи страни с изключение на Полша. Пътуващите, които не могат да потвърдят, че непрекъснато обитават в страната или да предявят годен словашки паспорт, ще бъдат връщани, сподели нощес пред ДПА представителят на вътрешното министерство Петер Лазаров.

След като по-рано тази седмица затвори летищата си, Словакия спря и интернационалните железопътни и автобусни връзки и с шестте си прилежащи страни, четири от които са в Шенгенската зона.

Ще бъде позволено прекосяването единствено за товарни влакове. Снощи Словакия удостовери за 21 случая на ковид, като към този момент няма регистрирани смъртни случаи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Австрия, Унгария и Чехия към този момент уведомиха Европейска комисия, че трансформират граничния режим. Полша и Словакия също постановиха ограничавания, които са в несъгласие с разпоредбите на Шенгенската зона, в която по принцип няма гранични инспекции, отбелязва ДПА.

Междувременно Румъния е затворила от 12.00 часа през днешния ден 13 гранични пункта по границите си с Унгария, Украйна, Молдова и България, оповестява в. " Гъндул ".

Решението беше взето нощес в границите на тактиката на държавното управление за битка против ковид и беше оповестено от министъра на вътрешните работи Марчел Вела.

На границата с България са затворени граничните пунктове Негру Вода, Липница, Добромир, Зимнича, Турну Мъгуреле и Бекет.

На границата с Унгария са затворени граничните пунктове Турну, Сакуйени, Салонта и Валя луй Михай.

На границата с Молдова са затворени граничните пунктове Ръдъуц-Прут и Оанча.

На границата с Украйна е затворен граничният пункт Сигет. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР