Словакия започна да извършва гранични проверки със съседна Унгария поради,

...
Словакия започна да извършва гранични проверки със съседна Унгария поради,
Коментари Харесай

Словакия започва гранични проверки със съседна Унгария в опит да ограничи миграцията

Словакия стартира да прави гранични инспекции със прилежаща Унгария заради, както споделя, фрапантно повишаване на преминаващите мигранти на нейна територия

От ДЖЪСТИН СПАЙК Associated Press, 5 октомври 2023 година, 6:54 ч. Имиграционни политики, Словакия споделя, че тази година има голямо нарастване на мигрантите, идващи от територията на южната съседка. По данни на Министерство на вътрешните работи страната е записала 39 688 мигранти от началото на годината до 1 октомври - 11 пъти повече от преди година.

Въпреки нарастването, Ищван Матусов, пенсиониран автомонтьор от граничния град Сахи, сподели, че не има вяра, че новите гранични инспекции ще създадат доста за понижаване на броя на мигрантите, влизащи в Словакия, защото нейните зелени граници остават значително неохраняеми.

„ Трябва да се управляват външните граници на Шенген, а не вътрешните “, сподели Матусов. „ Това би било решение, само че наподобява, че господата в Брюксел не мога да взема решение. ”

65-годишният мъж не е единственият, който упреква хората, които вземат решения в Европейски Съюз, за обстановката. Външният министър на Унгария Петер Сиярто сподели на конференция в Будапеща в сряда, че Европейски Съюз „ е напълно отговорен за възходящия миграционен напън в Централна Европа “.

„ Брюксел предизвиква миграцията и поддържа бизнес модела на трафикантите на хора, като непрекъснато упорства за наложителни квоти за презаселване, които са магнит за мигрантите към Европа “, сподели Сиярто. „ Призоваваме Брюксел неотложно да приключи тази миграционна политика. “

___

Следвайте AP световно миграционно покритие на https://apnews.com/hub/migration

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР